Організація медичного обслуговування дітей

У серпневому номері журналу «Медична сестра дошкільного закладу» ви дізнаєтеся, як організувати якісне медичне обслуговування дітей у дошкільних навчальних закладах.

Серпневий номер журналу «Медична сестра дошкільного закладу» присвячено організації медичного обслуговування дітей у дошкільних навчальних закладах.

Важливою ланкою медичного обслуговування дітей є організація та проведення профілактичних медичних оглядів дітей віком п’яти-шести років в умовах дошкільного навчального закладу. Такі огляди можна організувати та провести лише спільними зусиллями лікарів закладу охорони здоров’я та медичних працівників дошкільного навчального закладу. У публікації на цю тему розглянуто процеси підготовки, оформлення та аналізування результатів профілактичних медичних оглядів дітей в умовах дошкільного навчального закладу. Окрім того, подано порядок підготовки до профілактичних медичних оглядів дітей віком п’яти-шести років.

Медичній сестрі неодмінно стане в пригоді публікація, у якій розкрито досвід впровадження найпоширеніших форм фізкультурно-оздоровчої, лікувально-профілактичної та санітарно-просвітницької роботи з батьками в дошкільному навчальному закладі. А також комплекс вправ з лікувальної гімнастики для зміцнення опорно-рухового апарату дітей.

Окрему публікацію присвячено особливостям роботи з дітьми з вадами зору в спеціальному дошкільному навчальному закладі. У ній деталізовано курс корекційних занять із вчителем-дефектологом (тифлопедагогом) та основні методи апаратного лікування порушень зору в дітей. Окрім того, подано розвантажувальні профілактичні вправи для очей.

До того ж у цьому номері журналу розкрито особливості проведення теоретико-практичного семінару з профілактики йододефіциту для медичних сестер дошкільних навчальних закладів, проаналізовано роль осередків рухової активності у фізичному розвитку дошкільників, висвітлено вплив загартування на організм дитини.

Усе це та багато іншої корисної інформації — на сторінках серпневого номера журналу «Медична сестра дошкільного закладу».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді