Козацькі пісні можуть потрапити до спадщини ЮНЕСКО

Міністерство культури України підтримало ініціативу про внесення козацьких пісень до списку термінової охорони нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Козацькі пісні є невід’ємною частиною історії українського народу. Вони відзначаються багатством ідейного змісту, емоційністю, високою художністю. У козацьких піснях яскраво виявляються патріотичні почуття народу. Ці пісні — вияв народної шани до захисників і оборонців рідної землі.

Дніпропетровська обласна рада звернулася до Міністерства культури України з ініціативою про внесення козацьких пісень до списку термінової охорони нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Міністр культури України Євген Нищук підтримав ініціативу та у ході зустрічі з дніпропетровською делегацією висловив сподівання на всесвітнє визнання козацької культури. Головна ідея у просуванні козацьких пісень — збереження культурно-історичної спадщини поколінь, виховання у молоді поваги до історії свого краю.

Міністр культури України зазначив, що вірить в те, що у козацьких пісень є великі шанси на світове визнання.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді