«Урок» перевірить готовність до навчання

Служба у справах дітей Львівської обласної державної адміністрації та Львівський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді до 1 вересня мають обстежити житлово-побутові умови проживання дітей у сім’ях, які опинились у складних життєвих обставинах, і вжити заходів щодо надання дітям з цих сімей адресної допомоги в підготовці до нового навчального року.

На Львівщині розпочинається перший етап Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок». Відповідно до спільного наказу Служби у справах дітей Львівської обласної державної адміністрації (Служба) й Львівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (СССДМ).

Метою цього профілактичного заходу є надання дітям з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, допомоги в підготовці до нового навчального року та осінньо-зимового сезону, виявлення дітей шкільного віку, не охоплених навчанням на початок навчального періоду, соціального захисту виявлених дітей, запобігання їх бездоглядності і безпритульності.

Згідно з наказом, Служба спільно з СССДМ до 1 вересня мають обстежити житлово-побутові умови проживання дітей у сім’ях, які опинились у складних життєвих обставинах, і вжити заходів щодо надання дітям з цих сімей адресної допомоги в підготовці до нового навчального року.

Також перевірятимуться з 1 до 15 вересня причини, внаслідок яких діти 1 вересня 2014 року не приступили до занять у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, вищих навчальних закладах І-ІІ рівня акредитації.

Наголошено, що завданням перевірок  буде сприяння у охопленні навчанням дітей шкільного віку — переселенців із тимчасово окупованих територій України, територіально-адміністративних одиниць України, в яких проходить антитерористична операція, під час усіх етапів проведення Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді