Не допустити звуження прав освітян

Центральний комітет Профспілки працівників освіти і науки звернувся до Кабінету міністрів України з проханням не звужувати права освітян та інших працівників бюджетної сфери.

Центральний комітет Профспілки працівників освіти і науки України звернувся до Кабінету міністрів України з проханням не допустити схвалення Меморандуму Міжнародного валютного фонду, реалізація якого значно погіршить умови оплати праці працівників освіти.

Йдеться про заходи Меморандуму Міжнародного валютного фонду, спрямовані на скорочення чисельності працівників бюджетної сфери, укрупнення розмірів класів та шкіл, скорочення штатів, підвищення педагогічного навантаження для вчителів з 18 до 22 годин з метою скорочення видатків на галузь освіти.

У зверненні зазначено, що наміри щодо схвалення Меморандуму Міжнародного валютного фонду не відповідають програмним завданням Уряду, спрямованим на всебічну модернізацію держави на європейських засадах, забезпечення безумовного дотримання їх прав на отримання якісної освіти незалежно від рівня матеріального забезпечення родин тощо.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді