У вересні стартує пілотний проект «Розумна дитина»

21 серпня у м. Києві в бізнес-центрі «Олімпійській» було презентовано новітній педагогічно-інформаційний проект «Розумна дитина», метою дослідження якого є створення умов використання новітніх інформаційно-комунікаційних технологій і електронних освітніх ресурсів під час навчання учнів початкової школи.

Компанії Intel Україна, Microsoft Україна спільно з вітчизняними компаніями «Видавництво «Розумники» , TOB «Навігатор» об’єднали свої зусилля для впровадження освітнього проекту «Розумна дитина» в українських школах.

Метою дослідження пілотного проекту «Розумна дитина» є створення умов використання новітніх інформаційно-комунікаційних (ІКТ) технологій і електронних освітніх ресурсів під час навчання учнів початкової школи. На сучасному етапі розвитку засоби навчання дітей різних вікових категорій мають відповідати вимогам сьогодення. На допомогу підручнику й зошиту, ручці та олівцям має прийти сучасний цифровий засіб навчання — шкільний інтегрований планшет.

Компанія Microsoft надає повну підтримку ініціативі українських виробників техніки та прикладного програмного забезпечення у межах проекту «Розумна дитина». Компанія допомогла поєднати унікальні технічні характеристики пристрою виробництва компанії «Навігатор» із найсучаснішою операційною системою та пакетом офісних програм. Пристрої було інтегровано в контрольовану вчителем шкільну мережу, забезпечено батьківський контроль і захист дітей від небажаного контенту, а також надано розробникам видавництва «Розумники» сучасні інструменти розробки для втілення їхньої педагогічної інновації у формі ігрового навчального середовища. Окремим напрямом є постійна підтримка вчителів і навчання сучасних методик викладання у форматі «1 учень — 1 комп’ютер».

У межах проекту пропонують пристрої, програмні продукти та засоби для професійної роботи вчителів з використанням ІКТ в учнівському середовищі. Доцільність використання засобів ІКТ із застосуванням відповідної методики є актуальним і, досвід показує, що учні і вчителі недостатньо їх використовують, не визнають їх пріоритетними у здобутті знань, умінь, навичок і компетентностей як під час навчання, так і під час самоосвіти через відсутність відповідного навчального контенту (електронних освітніх ресурсів).

Із 1 вересня 2014 року учні двох перших класів київських шкіл № 14 та № 225 стануть учасниками пілотного проекту «Розумна дитина». На них чекає інноваційне комплексне IT-рішення для навчання, яке має комп’ютер Impression 110ES Palace Hill на базі процесору Intel® Atom™ та ОС Windows, програмне забезпечення і спеціалізовану інформаційно-освітню систему «Розумники», інтерактивний дисплей Prestigio MultiBoard.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді