Завершилася Літня школа з медіаосвіти

З 10 по 15 серпня у місті Буча Київської області проходила Літня школа з медіаосвіти. Участь у проекті взяли вчителі та учні старших класів з українських та білоруських шкіл, де впроваджуються освітні програми з медіаосвіти.

15 серпня завершилася Літня школа з медіаосвіти, яка об’єднала вчителів та учнів старших класів з українських та білоруських шкіл, де проваджуються освітні програми з медіаосвіти.

Школа була організована спільно з Академією української преси (АУП) та Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти МОН України та проходила у місті Буча Київської області.

Протягом п’яти днів, з 10 по 15 серпня, 42 учасники разом з тренерами Інною Гадзинською та Сергієм Чернявським спочатку визначали мету створення шкільної газети, її цільову аудиторію. Вчилися сторітелінгу — умінню подати інформацію та розповісти історію так, аби зацікавити читача і утримати його увагу щонайдовше. Прослухали майстер-класи медіапедагогів із Запоріжжя та Криму, які поділилися досвідом впровадження програм з медіаосвіти у школах своїх регіонів. Потім створили п’ять робочих груп, кожна з яких працювала над своїм завданням.

Учасники Літньої школи плідно попрацювали. Група медіапедагогів під керівництвом Сергія Чернявського підготувала газету «Проспект», група старшокласників — газету «12 балів», група Інни Гадзинської запустила три блоги — «Україна-Білорусь, що нам відомо про своїх сусідів?», «Бучанський парк», «Чи можна довіряти медіа?».

У межах Літньої школи проводилися майстер-класи відомих журналістів: Володимира Мостового (засновник видання «Дзеркало тижня»), Юлії Мостової (голова Комісії з журналістської етики та головний редактор газети «Дзеркало тижня»), Андрія Сайчука (журналіст і ведучий Hromadske.tv). Також медіапедагог Ольга Скрипник провела майстер-клас для школярів і вчителів «Як організувати кіно- або медіа клуб» .

Учасники заходу разом з Оксаною Волошенюк, виконавчим директором АУП,переглянули і обговорили знаковий український фільм — «Білий птах з чорною ознакою», знятий Юрієм Ільєнко у 1970 році на Національній кіностудії художніх фільмів імені Олександра Довженко, та фрагмент фільму про права людини польських кінодокументалістів «Коли-небудь ми станемо щасливими».

У планах тренерів медіашколи розробити навчальний модуль «Газета на шкільному уроці» на основі кращих світових апробованих практик. З метою популяризації серед освітян України та Білорусі, так і інших країн пострадянського простору.

Проведення Літньої школи з медіаосвіти стало можливим завдяки  підтримці MyMedia.

Вперше учні та педагоги працювали разом над створенням медіапродуктів — газет та мультимедійних блогів.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42295

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді