Щодо вдосконалення фахової майстерності вчителів іноземних мов

Вчителів іноземних мов загальноосвітніх навчальних закладів заохочуватимуть до участі у міжнародних проектах, програмах та курсах.

За даними моніторингу стану вивчення іноземних мов, результатами зовнішнього незалежного оцінювання, вчителі іноземної мови мають нагальну потребу підвищувати свій фаховий рівень. Про це йдеться у листі Міністерства освіти і науки України «Щодо вдосконалення фахової майстерності вчителів іноземних мов» від 26.09.2014 № 1/9-495.

З метою адаптації програм фахової перепідготовки вчителів  іноземної мови до загальноєвропейських освітніх стандартів та подолання усталених стереотипів щодо ролі вчителя у навчально-виховному процесі як передавача інформації МОН заохочуватиме вчителів іноземної мови загальноосвітніх навчальних закладів до участі у міжнародних проектах, програмах та курсах.

У листі зазначено, вчителям загальноосвітніх навчальних закладів, які отримали у міжкурсовий період міжнародний сертифікат (диплом) CELTA, TKT — англійська мова; PRO-FLE — французька мова; GIDELFO — Professionelle Qualifizierung von Deutschlehrern — німецька мова, зараховуватимуть години фахової підготовки під час проходження планових курсів в інституті післядипломної педагогічної освіти.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді