Режим роботи в канікулярний період

Згідно з вимогами чинного законодавства в канікулярний період педагогічні працівники мають працювати в межах часу, передбаченого їхнім навчальним навантаженням.

Відповідно до пункту 25 Типових правил внутрішнього розпорядку для працівників державних навчально-виховних закладів України, затверджених наказом Міністерства освіти України від 20.12.1993 № 455, педагогічних працівників під час канікул, що не збігаються з черговою відпусткою, залучають до педагогічної та організаційної роботи в межах часу, що не перевищує їхнього навчального навантаження до початку канікул.

Пунктом 5.2.2 Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2011–2015 роки передбачено, що залучення учителів, які здійснюють індивідуальне навчання дітей за медичними показаннями, до виконання іншої організаційно-педагогічної роботи у канікулярний період, здійснюється в межах кількості годин навчального навантаження, установленого при тарифікації до початку канікул.

Педагогічні працівники зобов’язані виконувати обов’язки, передбачені їхніми посадовими інструкціями. Від виконання інших, нетипових для педагогічного працівника обов’язків, наприклад, некваліфікованих робіт, у тому числі і під час канікулярного періоду, педагогічні працівники мають право відмовитися.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді