Затверджено Положення про Державну інспекцію навчальних закладів України

Кабінет Міністрів України постановою від 16.10.2014 № 538 затвердив Положення про Державну інспекцію навчальних закладів України.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.10.2014 № 538 Державна інспекція навчальних закладів України є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Урядом через Міністра освіти і науки та який реалізує державну політику у сфері здійснення державного нагляду за діяльністю навчальних закладів, підприємств, установ та організацій, які надають послуги у сфері освіти або провадять іншу діяльність.

До основних завдань Державної інспекції навчальних закладів України належать, зокрема, реалізація державної політики у сфері здійснення держнагляду за діяльністю навчальних закладів, підприємств, установ та організацій, які надають послуги у сфері освіти або провадять іншу діяльність, пов’язану з наданням таких послуг, на підставі ліцензій, виданих у визначеному законодавством порядку, та видають документи про освіту державного зразка, а також внесення на розгляд Міністра освіти і науки пропозицій щодо забезпечення формування державної політики у зазначеній сфері.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді