Патріотичне виховання — важлива складова формування життєвої компетентності дошкільників

У ДНЗ № 27 «Червона Шапочка» Білоцерківської міської ради Київської області було проведено семінар-практикум з питань організації роботи щодо патріотичного виховання дітей дошкільного віку.

Одним із напрямів діяльності методичного об’єднання вихователів-методистів білоцерківських дошкільних навчальних закладів у 2014/2015 навчальному році є підвищення професійної компетентності педагогів з організації роботи щодо патріотичного виховання дітей дошкільного віку. Із цією метою 31 жовтня у дошкільному навчальному закладі (яслах-садку) комбінованого типу № 27 «Червона Шапочка» Білоцерківської міської ради Київської області було проведено відповідний семінар-практикум.

Ще рік тому ніхто навіть не міг подумати, що така велика хвиля патріотизму охопить нашу країну. Слова «Я — українець», «Україна — моя Батьківщина» донедавна вимовлялися як завчені фрази, без розуміння самої їх суті. Дуже прикро, що саме трагічні події на Майдані Незалежності, Революція гідності, а тепер і війна на сході України змусили нас замислитися над справжнім змістом таких знайомих на слух, а разом з тим, і незрозумілих для нас до кінця висловів. Саме сьогодні доля людини, кожної нації, світової спільноти залежить від духовності й моральності особистості, її порядності та відповідальності, рівня громадянської свідомості, відчуття належності до рідної землі, народу. Тож і не дивно, що зараз, як ніколи, є актуальним питання патріотичного виховання у контексті духовного розвитку особистості.

Щоб діти стали свідомими громадянами країни, творцями своєї долі, необхідно, аби вони за час перебування в дошкільному закладі міцно засвоїли культуру рідного народу, глибоко перейнялися його національним духом, способом мислення і буття.

Під час семінару-практикуму серед актуальних питань патріотичного виховання дошкільників вихователь-методист ДНЗ № 27 «Червона Шапочка» Наталія Яцюк висвітлила і питання формування комп’ютерної компетенції дітей старшого дошкільного віку та виховання в них патріотичних почуттів на основі використання програми Intel «Навчання для майбутнього». Вчитель-логопед ДНЗ № 27 «Червона Шапочка» Інна Адаменко презентувала проект «Чарівна моя Біла Церква, ти місто добра і краси», який виконали діти старшої логопедичної групи «Вишенька» з використанням цієї програми. Вихователі-методисти мали змогу переглянути презентацію, буклет, веб-сайт, які вразили їх своєю змістовністю, яскравістю, оригінальністю.

Учасників семінару-практикуму запросили і до перегляду розваги для дітей старшого дошкільного віку «Моя країна — Україна». Неможливо було без захоплення дивитися на дітей, які із запалом виконували українські таночки, пісні про нашу країну, молилися за її долю. До глибини душі зворушило присутніх виконання маленькими вихованцями Гімну України. З їхніх уст він лунав наче молитва за нашу державу, за мир, за світле майбутнє для кожної дитини. 

Наталія Яцюк,
вихователь-методист ДНЗ № 27 «Червона Шапочка», м. Біла Церква

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді