Одноразова допомога дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування після досягнення 18-річного віку

Відповідно до постанови «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2005 р. № 823» від 16.05.2014 № 136 розмір одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного у 2014 році складає 1810 гривень на одну дитину.

Порядок надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування прийнято на підставі статті 25 Закону України «Про охорону дитинства», нормами якої гарантовано право на особливий захист і допомогу з боку держави.

Відповідно до постанови «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2005 р. № 823» від 16.05.2014 № 136 розмір одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного у 2014 році складає 1810 гривень на одну дитину.

Щоб отримати виплату потрібно написати заяву та пред’явити паспорт отримувача цієї допомоги.

Кошти для виплати одноразової допомоги передбачаються у державному бюджеті відповідно до обсягів міжбюджетних трансфертів районним бюджетам, бюджетам міст республіканського Автономної Республіки Крим і міст обласного значення та бюджетам міста Києва і Севастополя на фінансування освіти.

Відповідальні за виплату одноразової допомоги у готівковій (грошовій) формі районні (міські) відділи (управління) освіти.

Служби у справах дітей районних, районних у Києві та Севастополі державних адміністрацій, виконавчих комітетів міських, районних у містах рад складають списки дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, яким у поточному році виповнюється 18 років за місцем знаходження обліково-статистичних карток таких дітей, і подають до районних (міських) відділів (управлінь) освіти. У списках зазначається прізвище, ім'я, по батькові дитини, число, місяць, рік народження, постійне місце проживання.

Повідомлення із зазначенням строку, протягом якого можна отримати одноразову допомогу, та адреси районного (міського) відділу (управління) освіти надсилається дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, службами у справах дітей районних, районних у Києві та Севастополі державних адміністрацій, виконавчих комітетів міських, районних у містах рад.

У разі неотримання з будь-яких причин дитиною одноразової допомоги в установлений строк вона може бути виплачена протягом трьох років.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді