Розвиваємо читацькі компетенції учнів

Про те, як виховати читача, який критично сприймає, розуміє й аналізує літературні твори, об’єктивно визначає цінність і достовірність інформації, читайте читайте у журналі «Заступник директора школи» № 11/2014.

Вийшов друком листопадовий номер журналу «Заступник директора школи», присвячений розвитку читацьких компетенцій учнів.

Формувати в дитини потребу в глибинному читанні необхідного з юного віку. Та до роботи з книжкою учнів слід готувати. Виховати читача, який критично сприймає, розуміє й аналізує літературні твори, об’єктивно визначає цінність і достовірність інформації, можна, застосовуючи компетентнісний підхід до навчання літератури в школі. Як реалізувати такий підхід на практиці, ви прочитаєте у тематичній статті цього числа журналу.

Щоб розвивати читацькі вміння і навички учнів, необхідно враховувати ставлення учнів до читання, їхні читацькі вподобання, з’ясувати мотиви появи читацького інтересу, роль сім’ї в розвитку читацької культури. Тож вам обов’язково стане і пригоді публікація «Сформованість читацьких умінь і навичок учнів», у якій розкрито ці питання, зокрема, ви зможете скористатися анкетою, завдяки якій визначите рівень сформованості читацьких умінь і навичок учнів.

У листопадовому числі журналу ви також дізнаєтеся, як налагодити випуск шкільного видання, залучивши учнів до занять у гуртку журналістики. Вас обов’язково зацікавить публікація «Проводимо Тиждень математики у навчальному закладі» і ви організуєте цікавий позакласний захід для учнів старшої школи, скориставшись розробкою математичного кафе. На сторінках журналу колеги діляться досвідом, як захопити учнів співтворчістю та реалізувати принципи особистісно орієнтованої технології навчання, застосовуючи нетрадиційні форми уроків, зокрема завдяки проведенню уроку-свята.

Напередодні різдвяно-новорічних свят пропонуємо вам разом з учнями виготовити культовий об’єкт української обрядовості — дідуха, що надасть інтер’єру національного колориту. Покроковий алгоритм виготовлення дідуха ви знайдете на сторінках журналу. Святкову атмосферу в навчальному закладі можна створити під час позакласної роботи з учнями, а саме завдяки інсценуванню різдвяних сюжетів. Сценарії святкування Різдва англійською та німецькою мовами ви знайдете в додатках до статті «Позакласна робота з іноземної мови».

Також у листопадовому номері подано роз’яснення фахівця, як передплатити періодичні видання за рахунок благодійних внесків, нормативні акти та багато іншої інформації.

Детальніше про все це — у журналі «Заступник директора школи» № 11/2014.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді