Українські школярі зі Сходу проведуть канікули в Австрії

Діти з постраждалих районів Донецької та Луганської областей проводитимуть свої зимові канікули в Австрії.

Міністерство соціальної політики України (Мінсоцполітики) повідомляє про те, що 200 дітей з постраждалих районів Донецької та Луганської областей  проводитимуть свої зимові канікули в Австрії.

Уряд Республіки Австрія виявив ініціативу прийняти українських дітей на зимові канікули.

У період з 8 по 16 січня 2015 року діти будуть перебувати в Австрії на базах відпочинку, де вони зможуть зайнятися зимовими видами спорту. Також на них чекає цікава культурна програма й змістовний відпочинок.

Повноважний Посол Республіки Австрія в Україні Вольф Дітріх Хайм зауважив: «Ми прагнемо, щоб у них (у дітей — ред.) залишилися найкращі враження про нашу країну й австрійців, але найголовніше  — щоб вони звільнилися від того стресу, який у силу обставин вже отримали».

Також Вольф Дітріх Хайм поінформував, що на його батьківщині вже активно готуються до візиту юних відпочивальників. Робота проводиться під егідою Міністерства спорту Австрії.

Мінсоцполітики наразі активно співпрацює над такими ж проектами з Польщею, Грузією, Молдовою. Зокрема, протягом 2014 року спільними зусиллями урядів цих країн, а також за допомогою громадських та благодійних організацій, міжнародних проектів, із залученням спонсорських коштів, вдалося оздоровити на території зазначених держав 8 тисяч дітей, батьки яких загинули або були важко поранені на Майдані, або під час антитерористичної операції. Проводилися реабілітаційні заходи й на Заході України.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді