Українські школярі зі Сходу проведуть канікули в Австрії

Діти з постраждалих районів Донецької та Луганської областей проводитимуть свої зимові канікули в Австрії.

Міністерство соціальної політики України (Мінсоцполітики) повідомляє про те, що 200 дітей з постраждалих районів Донецької та Луганської областей  проводитимуть свої зимові канікули в Австрії.

Уряд Республіки Австрія виявив ініціативу прийняти українських дітей на зимові канікули.

У період з 8 по 16 січня 2015 року діти будуть перебувати в Австрії на базах відпочинку, де вони зможуть зайнятися зимовими видами спорту. Також на них чекає цікава культурна програма й змістовний відпочинок.

Повноважний Посол Республіки Австрія в Україні Вольф Дітріх Хайм зауважив: «Ми прагнемо, щоб у них (у дітей — ред.) залишилися найкращі враження про нашу країну й австрійців, але найголовніше  — щоб вони звільнилися від того стресу, який у силу обставин вже отримали».

Також Вольф Дітріх Хайм поінформував, що на його батьківщині вже активно готуються до візиту юних відпочивальників. Робота проводиться під егідою Міністерства спорту Австрії.

Мінсоцполітики наразі активно співпрацює над такими ж проектами з Польщею, Грузією, Молдовою. Зокрема, протягом 2014 року спільними зусиллями урядів цих країн, а також за допомогою громадських та благодійних організацій, міжнародних проектів, із залученням спонсорських коштів, вдалося оздоровити на території зазначених держав 8 тисяч дітей, батьки яких загинули або були важко поранені на Майдані, або під час антитерористичної операції. Проводилися реабілітаційні заходи й на Заході України.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді