Як повернути увагу учнів після канікул: поради

Автор
Головний редактор порталу «Педрада»
Після тривалих канікул учні зовсім не хочуть вчитися. Часто не слухають вчителя, байдикують, спілкуються один з одним під час уроку. Як допомогти учням повенутися до навчання без проблем та адаптуватися після канікул – у статті

Як мотивувати учнів: поради від заступника директора

Зимові канікули зазвичай тривають довше, ніж осінні. Ще до канікул учні готуються до новорічних свят і починають відпочивати ще задовго до омріяних вихідних. І от настає час повертатися за парти. Підготували для вас дієві поради, як зробити цей процес легким та продуктивним.

Як повернути учнів до навчання

Дієві поради, що допоможуть налаштувати учнів на навчання:

  • У перші дні навчання постарайтеся не повторювати попередню програму, а більше часу приділити проведеним канікулам, спілкуванню з учнями.

  • Перетворіть навчання на гру. Не намагайтеся навантажити учнів новим матеріалом, дати багато домашньої роботи чи активно викликати дітей до дошки.

  • Більше практики. Нагадайте учням для чого їм отримані знання, де вони зможуть їх застосувати та використати. Це дозволить дітям зацікавитись навчальним процесом.

  • Спробуйте використати паузу. Короткотривала тиша посеред уроку допоможе привернути учнівську увагу.

  • Ваша розповідь. Щоб повернути контакт між вами та учнями, розкажіть про ваш відпочинок, як ви провели канікули, чим займалися.

Як привернути увагу класу

Напишіть список бажань

Попросіть дітей на красивому аркуші паперу написати свої плани та цілі на наступний рік. Можна запропонувати намалювати карту бажань або вирізати їх з журналу. Такий процес налаштує дітей на роботу, а також змотивує до дій.

Пригадайте канікули

Напишіть з учнями твір про приємні спогади під час канікул. Можете запропонувати поділитися ними з класом. Також можна застосувати діалог про зустріч після канікул. Запропонуйте показати фото їх новорічних подарунків або пригод.

Дайте позитивну настанову

Скажіть учням, що час повертатися до навчання. Канікули – прекрасна пора, але зараз варто приділити час новим знанням, щоб потім знову відправитися на канікули.

Застосування творчих підходів до уроку

Створіть презентацію про подальше навчання

Адже презентація – це цікавий методичний інструмент, а не просто текст з ілюстраціями. Продумайте презентацію до дрібниць, оформте її правильно — і матимете на що спертися під час уроку та зацікавите учнів.

Шість порад, як провести урок з презентацією і втримати увагу учнів

Говоріть спокійно та впевнено

Висловлюйтеся коротко та з емоціями, бо від цього залежить, чи запам’ятають діти матеріал. Ваше мовлення відображає ваш професіоналізм. Крім того, стежте за тим, як ви говорите. Якщо ви роздратовані, особливо слідкуйте за інтонацією, адже діти запам’ятають ці емоції, а не те, про що ви говорите.

Як мотивувати учнів на уроках: поради для педагогів

Застосуйте технологію творчих майстерень

Зацікавити учнів новим навчальним матеріалом, повторити давно вивчений, цікаво перевірити домашнє завдання дає змогу технологія творчих майстерень. На початку уроку вчитель загадує загадку або ставить запитання про маловідомий або дивний факт. Протягом уроку учні мають змогу дізнатися відповідь та детально її розібрати.

Як використати на уроці технологію творчої майтерні



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді