Пальчиковий театр у техніці паперопластики

Створіть персонажів для пальчикового театру казки «Рукавичка» у простій техніці паперопластики

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Інсценізації, ігри-драматизації та інші форми театральної діяльності дошкільників педагоги повсякчас використовують під час проживання різних тем, особливо — пов’язаних із театром. Запропонуйте дошкільникам виготовити атрибути в техніці паперопластики. Ця техніка сприяє:

Матеріали:

  • двосторонній кольоровий папір
  • ножиці
  • лінійка
  • циркуль
  • клей ПВА
  • фломастери.

Існує багато технік роботи з папером: оригамі, квілінг, витинання, об’ємна аплікація, паперова архітектура. Усі — годі й перерахувати.

Пальчиковий театр у техніці паперопластики

Для виготовлення пальчикового театру пропонуємо одну з найпростіших технік — на основі конуса. Щоб отримати таку основу, вирізаємо із двостороннього кольорового паперу круг радіусом 8 см і розрізаємо його навпіл. Половинку круга скручуємо і склеюємо конус.

Мишка-Шкряботушка

Для виготовлення мишки із заготовки паперу сірого кольору склеюємо конус. Відтак вирізаємо необхідні деталі — 2 вушка, 2 задні лапки, 2 передні лапки, носик і хвостик. Приклеюємо деталі до конуса. Домальовуємо фломастером очі, вусики, ніс, кінчик хвоста та чубчик мишки. З паперу білого кольору вирізаємо два кружечки для вушок та овал для животика і приклеюємо їх. Мишка готова!

Пальчиковий театр у техніці паперопластики - мишка Пальчиковий театр у техніці паперопластики - мишка

Жабка-Скрекотушка

Для жабки використовуємо папір зеленого кольору. Знову для основи виготовляємо конус, а також вирізаємо 2 задні й 2 передні лапки, очі та мордочку. Приклеюємо на основу всі ці частини та домальовуємо фломастером необхідні деталі. Прикрашаємо виріб яскравим язичком. Ось і жабка!

Зайчик-Пострибайчик

Зайчика створюємо з паперу сірого або блакитного кольору. Виготовляємо конус та на нього кріпимо задні й передні лапки, 2 довгих вушка, мордочку, животик та хвостик. Очі, ніс та вуса домальовуємо фломастером. Зайчик готовий! Аби він не сумував, прикріплюємо до його лапок вирізану морквинку.

Лисичка-Сестричка

Хитрій лисиці пасує жовтогарячий колір. Виготовляємо тваринку в такий самий спосіб, як і зайчика. Додаємо лише білі грудку та кінчик хвоста, які зроблять лисичку привабливішою.

Пальчиковий театр у техніці паперопластики

Вовчик-Братик та Кабан-Іклан

Для виготовлення вовка знадобиться папір двох кольорів: чорний для конуса та коричневий або сірий для деталей. Кабана створюємо з паперу рожевого кольору. Конструюємо цих тварин
у описаний вище спосіб.

Пальчиковий театр у техніці паперопластики - вовк Пальчиковий театр у техніці паперопластики - вовк

Пальчиковий театр у техніці паперопластики - кабан Пальчиковий театр у техніці паперопластики - кабан

Ведмідь-Набрід

Виготовляємо ведмедя у той самий спосіб з паперу коричневого кольору. Утім запропонуйте дітям пофантазувати, змінивши форму деяких деталей.

Пальчиковий театр у техніці паперопластики - ведмідь Пальчиковий театр у техніці паперопластики - ведмідь

От і зібрали всіх персонажів казки «Рукавичка». Можна розпочинати виставу пальчикового театру.

Пальчиковий театр у техніці паперопластики

Читайте також:

Юлія Плотниченко, учитель образотворчого мистецтва НВК № 25 «Волошка»,
м. Дніпродзержинськ, Дніпропетровська обл.

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді