В Україні з’являться центри перенавчання ветеранів

На базі закладів вищої освіти будуть розроблені програми перенавчання на цивільні спеціальності

Центри перенавчання ветеранів

Як провести тарифікацію педагогів

Планується, що в Україні створять регіональні центри ветеранського розвитку на базі закладів вищої освіти.

Цю ідею обговорили під час зустрічі міністра освіти і науки Оксена Лісового та міністерки у справах ветеранів України Юлією Лапутіною.

Таким чином, пілотний проєкт передбачає створення таких центрів у чотирьох областях України: Вінницькій, Дніпропетровській, Миколаївській та Львівській.

Планується, що на базі визначених закладів вищої освіти будуть розроблені спеціальні навчальні програми для підготовки фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб, а також для членів їхніх родин.

Окрім того передбачається створення гнучких програм, які дозволять демобілізованим військовим швидко перевчитися на цивільні спеціальності, щоб розпочати роботу та інтегруватись у мирне життя.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Профільна середня освіта: державний стандарт

КМУ затвердив Державний стандарт профільної середньої освіти 25 липня 2024 року. Що закладено в документі, як реалізовуватимуть концепцію профільної середньої освіти — у статті.
106

Якою вбачають профільну школу за десять років

На 2027 рік заплановано старт кардинально оновленої профільної середньої освіти. Така ціль визначена у Концепції Нової української школи. У якому ж напрямі рухатиметься реформа
21525

Підготовка до захисту науково-дослідницької роботи в Малій академії наук

Багато талановитих учнів, які є членами Малої академії наук, щороку готуються презентувати свої напрацювання перед аудиторією. На що варто звернути особливу увагу науковим і педагогічним керівникам, щоб гідно підготувати учнів до захисту науково-дослідницької роботи?
11931

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді