Звільняти чи ні педагога при переведенні на іншу посаду

341
Автор
керівник експертної групи «Експертус Кадри», Київ

Запитання

Педагога скорочуємо за основним місцем роботи. В закладі вакантна посада педагога у зв’язку з відпусткою для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Пропонуємо педагогу цю посаду, і він погоджується. Чи правомірно переводити педагога на іншу посаду, не звільняючи?

Відповідь

Детальний матеріал

Журнал «Практика управління дошкільним закладом»

Переглянути

Так, можна не звільняти.

Про наступне вивільнення працівників персонально попереджають не пізніше ніж за два місяці (ч. 1 ст. 49-2 КЗпП).

Одночасно з попередженням про звільнення у зв’язку зі змінами в організації виробництва і праці роботодавець пропонує працівнику іншу роботу на тому самому підприємстві, в установі, організації, у фізичної особи. При відсутності роботи за відповідною професією чи спеціальністю, а також у разі відмови працівника від переведення на іншу роботу на тому самому підприємстві, в установі, організації, у фізичної особи працівник на власний розсуд звертається по допомогу до державної служби зайнятості або працевлаштовується самостійно (ч. 3 ст. 49-2 КЗпП).

Тобто роботодавець звільняє працівника, посаду якого скорочує, якщо:

  • відсутні посади, на які можна перевести працівника навіть на умовах строкового трудового договору;
  • роботодавець запропонував посади, куди може перевести працівника, але він від них відмовився.

Якщо ж працівник погоджується на переведення на іншу посаду, зокрема і за строковим трудовим договором на період тимчасової відсутності іншого працівника, звільняти його не потрібно. Отримайте заяву, на підставі якої видайте наказ про переведення.

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Про бюджетні запити шкіл: популярно

До початку бюджетного року школи мають спланувати свої потреби на новий рік та подати бюджетні запити… Ні, тут ви не знайдете відповіді, як скласти бюджетний запит на новий бюджетний рік. Але зрозумієте інше
10175