Міжнародний День Землі

Як у навчальних закладах Житомира відзначили Міжнародний День Землі.

До Міжнародного Дня Землі, 22 квітня, дошкільні навчальні заклади № 6, 33, 49, 57, 71 та Навчально-виховний комплекс № 65 міста Житомира приєднались до шкіл-учасниць проекту «Освіта для сталого розвитку в дії» та взяли участь у корисній публічній акції.

Учасники акції мали на меті привернути увагу мешканців міста до ідеї сталого розвитку та спонукати їх приєднатися  до справи збереження нашої планети Земля.

У межах проведення акції під назвою «Рух за сталий розвиток», дошкільники і вихователі ДНЗ № 6 здавали макулатуру, яку напередодні принесли в дитячий садок батьки та працівники навчального закладу. По дорозі до пункту прийому вторсировини учасники цікавилися у місцевих жителів, як вони заощаджують ресурси?

Педагоги разом з вихованцями ДНЗ № 57 організували виставку малюнків під назвою «Моя Планета – Земля». Також вихователі з дітьми старшої групи посадили ялиночки та посіяли квіти на території дитячого закладу. Перехожим діти роздавали саморобні листівки з закликами про збереження Землі.

Вихованці ДНЗ № 33, разом з батьками виготовили шпаківні та розмістили їх на території закладу, про свою роботу розповідали перехожим і запитували, що саме вони корисного зробили для «друзів» наших менших.

Вихователі ДНЗ № 49 залучили до акції батьків, які разом з дітьми з задоволенням займалися озелененням майданчиків дитячого закладу. Діти разом з вихователями виготовили транспаранти, на яких були написані заклики про збереження природних ресурсів. Також вихователі і діти поділилися досвідом використання дощової води.

Вихованці ДНЗ №71 зібрали використані батарейки і віднесли їх у магазин «Ватсон», який відправляв їх на утилізацію. Окрім того, вихованці розповсюджували листівки з пропозицією збирати і здавати батарейки на переробку, щоб не забруднювати середовище.

 Навчально-виховний комплекс № 65 провів акцію з озеленення території, в якій взяли участь дошкільники і учні четвертого класу. Також діти перехожим роздавали саморобні листівки з закликами берегти Землю.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді