У МОН опублікували перелік навчального контенту для програм українознавчого компонента

Навчальний контент для програм українознавчого компонента

Навчальний матеріал для програм українознавчого компонента

Фізичне та емоційне напруження: як допомогти дітям

Для того, щоб зменшити навчальне навантаження на учнів, які очно навчаються за кордоном і водночас дистанційно здобувають освіту в Україні, Міністерство освіти і науки України впроваджує навчання за українознавчим компонентом.

Як зауважили у відомстві, це скорочена освітня програма, за якою діти можуть вивчати лише ті предмети, яких немає в іноземній школі, а оцінки з інших — перезараховувати.

Саме тому, щоб допомогти педагогам, які будуть викладати за цією скороченою програмою, фахівці Українського інституту розвитку освіти уклали добірку навчального контенту з української мови, української літератури, історії України, географії для 5–11 класів. Вони містять навчальні відео, проєктні завдання, підсумкові тести, практичні вправи.

Курс для кожного освітянина. Допоможе удосконалити письмове та усне мовлення українською тим, хто: розмовляє українською скрізь і завжди; розмовляє українською на роботі й переходить на українську в побуті; навчає інших переходити на українську

Зокрема, навчальний контент буде корисним:

  • вчителям, які викладають дистанційно за повною програмою; 
  • учням, які навчаються як на інституційній (очна і дистанційна), так і на індивідуальній (сімейна, екстернатна, патронаж) формі здобуття освіти; 
  • учням, які перебувають на тимчасово окупованих територіях і змушені самостійно готуватися до підсумкового оцінювання або вступу до закладів вищої освіти;
  • батькам, які самостійно організовують освітній процес для своїх дітей;
  • учасникам освітнього процесу, які працюють над надолуженням освітніх втрат і розривів.

Усі навчальні матеріали пройшли наукову, педагогічну, антидискримінаційну, психологічну експертизи та розміщені на платформі Всеукраїнська школа онлайн. 

Ознайомитися з навчальним контентом з кожного предмету для 5-11 класів можна на сайті Міністерства освіти і науки. 

Джерело: МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А також коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74203

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді