На платформі «Всеукраїнської школи онлайн» розширили та покращили функціонал

Розширено функціонал «Всеукраїнської школи онлайн» для підвищення якості дистанційного навчання

Розвиток платформи «Всеукраїнської школи онлайн»

Як підготуватися до уроку за допомогою нейромереж

На початку 2024 року було оновлено функціонал вебплатформи «Всеукраїнська школа онлайн». 

Відповідні зміни спрямовано на поліпшення якості дистанційного навчання та розширення можливостей платформи — у межах Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, створеної за ініціативою першої леді Олени Зеленської.

Також функціонал «Всеукраїнської школи онлайн» було розширено для сумісності з порталом, на якому УЦОЯО проводить НМТ. Зокрема, були запроваджені нові види тестових завдань та забезпечено можливість контролю часу, який відводиться на тестування. 

Серед оновлень: реалізовано можливість надавати автоматичний відгук на неправильні відповіді для таких типів завдань, як Checkboxes, Multiple Choice, Dropdown, Numerical Input, Text Input. Це сприяє індивідуалізації навчання.

Зокрема було поліпшено автоматизовану розширену звітність у навчальних курсах. До загального звіту для вчителя додано розділ «Анкетування», де відображаються відповіді учнів на завдання типу опитування, опитування з множинним вибором та голосування. Забезпечено коректне відображення результатів навіть у випадках, коли учень не надав відповіді на деякі питання.

Окрім того, наразі проводяться роботи зі створення спеціальних функціональних можливостей для використання «Всеукраїнської школи онлайн» для потреб експертизи і апробації підручників. До початку навчального року планується забезпечити такі функціональні можливості:

  • відображення обговорень з майстер-курсу з апробації в курсах-копіях;
  • можливість копіювати майстер-курси з апробації тільки обмеженому колу вчителів;
  • додавання статусів частинам підручника для визначення етапів апробації;
  • обмеження можливостей редагування курсів під час апробації.

Такі оновлення значно розширюють можливості «Всеукраїнської школи онлайн» та сприяють індивідуалізації навчання. МОН працює над тим, щоб зробити дистанційне навчання максимально ефективним та зручним для всіх учасників освітнього процесу. 

Джерело: МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Коли День учителя став святом

Людина може за життя ніколи не зустріти журналіста, повара чи бухгалтера. Але кожна людина зустрічається з учителем
14266

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32474

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
251465

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді