Документ про вищу освіту зазнає змін

В Україні планують відмінити пластикові дипломи.

МОН України розробляє нову форму документів про вищу освіту. Про це повідомив Міністр освіти і науки, Сергій Квіт.

«Пластикові дипломи не потрібні. І коли вам кажуть, що він краще захищений, то це повний абсурд. Тому що є серія і номер, які підтверджують диплом. Він має бути паперовим, дизайн залежить від вас. Зазначу, що пластикових дипломів немає ніде у світі. Вигляд не грає ролі, а ціна має значення», — повідомив С. Квіт.

Як зазначалося раніше, Уряд прийняв постанову, відповідно до якої вищі навчальні заклади самостійно визначають технічний опис бланків документів про вищу освіту (наукові ступені), їх дизайн, спосіб та місцевиготовлення. Кабінет Міністрів України визначає лише обсяг інформації, що вноситься до документа про вищу освіту (науковий ступінь) державного зразка, а МОН України затверджує форму документа (зміст викладу відповідної інформації) та взаємодію вищих навчальних закладів з Єдиною державною електронною базою з питань освіти у процесі формування реєстраційного номеру документа про вищу освіту (наукові ступені) в зазначеній базі.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді