У Харкові запрацювала підземна школа

У підземній школі Харкова стартувало навчання: як пройшов пробний день

Робота підземної школи

Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовище

13 травня 620 дітей розпочали навчання в першій підземній школі Харкова. Минулого тижня там уже провели пробний навчальний день. 

Під час занять рятувальники й психологи Державної служби України з надзвичайних ситуацій розповіли учням і ученицям про правила мінної безпеки.

Таку інформацію зазначив міський голова Харкова Ігор Терехов. 

Як він зауважив, наразі триває набір учнів і учениць на новий 2024–2025 навчальний рік.

Будівництво підземної школи в Індустріальному районі Харкова завершилося на початку квітня. Загалом вартість об’єкта склала 58,8 мільйона гривень. Приміщення підземної школи має 20 класних кімнат і розраховане на 900 учнів і учениць, які можуть навчатися у дві зміни.

Проте за словами мера міста, кількість охочих вчитися очно в Харкові вже значно перевищує кількість наявних місць у закладі освіти. Зважаючи на це, у міськраді сподіваються до початку нового навчального року встигнути побудувати щонайменше ще три школи в інших районах міста.

«Адже доки ми не отримаємо найсучасніших систем протиповітряної оборони, живі уроки віч-на-віч з учителем та однокласниками можливі лише під землею», — акцентував Ігор Терехов.

За матеріалами Телеграм-каналу

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді