Професійно-педагогічна свобода вихователя, або Плануємо по-новому

Педагоги дошкільних закладів Шевченківського району Києва стали учасниками семінару-практикуму з елементами тренінгу на тему «Блочно-тематичний спосіб планування освітньої роботи з дітьми дошкільного віку. Методичний конструктор».

Нині педагоги дошкільних закладів намагаються рухатися не по вузькою стежиною визначених жорстких меж педагогічної діяльності, а в широкому просторі професійно-педагогічної свободи, серед широких можливостей вибору засобів і способів здійснення освітнього процесу.

В ногу з часом крокують і педагоги дошкільних закладів Шевченківського району Києва. Саме для них 26 травня 2015 року на базі ДНЗ № 430 було проведено семінар-практикум з елементами тренінгу на тему «Блочно-тематичний спосіб планування освітньої роботи з дітьми дошкільного віку. Методичний конструктор».

У заході взяли участь головний науковий співробітник лабораторії дошкільного виховання Інституту проблем виховання НАПН України, професор кафедри дошкільної та початкової освіти Луганського національного педагогічного університету імені Т. Шевченка, д-р пед. наук, шеф-редактор журналу «Методична скарбничка вихователя» Наталія ГАВРИШ, методист районного науково-методичного центру Ольга СТРИКУН, шеф-редактор методичних видань напряму «Експертус Освіта» Цифрового видавництва Експертус Наталія САВІНОВА, головний редактор журналу «Методична скарбничка вихователя» Олеся ОНОКО та вихователі-методисти дошкільних закладів Шевченківського району Києва.

У надзвичайно дружній та водночас діловій атмосфері модератор заходу Наталія Гавриш ознайомила присутніх з авторською технологією блочно-тематичного планування за принципом методичного конструктора. Практичні підходи до застосування технології учасники активно опрацювали в ході групової та підгрупової роботи з опорою на практичні розробки журналу «Методична скарбничка вихователя». Педагоги переконалися, що запропонований в журналі набір різних засобів і форм роботи з дітьми може значно полегшить вихователям процедуру календарного планування, а головне — забезпечить високу якість і ефективність освітнього процесу. Досвідчені педагоги відкриють у цьому дидактико-методичному супроводі нові можливості для творчого професійного самовираження, а молоді вихователі знайдуть щедрі підказки, як побудувати освітню роботу протягом дня найцікавіше і найкорисніше для дітей.

Зацікавив учасників і майстер-клас із виготовлення картотеки дидактичних засобів методичного конструктора, який продемонструвала Олеся ОНОКО. Присутні обмінялись власним досвідом виготовлення і використання такої картотеки.

Педагоги району отримали незабутні враження і неабияку практичну користь від спілкування з відомим науковцем і висловили організаторам слова вдячності за дієвий методичний захід.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді