Перелік матеріалів для роботи з дошкільниками

У МОН додали нові матеріали, які стануть у пригоді вихователям та батькам при роботі з дошкільнятами

Перелік матеріалів для роботи з дошкільниками

Ігри-знайомства для дітей

МОН додало нові матеріали до рубрики «Сучасне дошкілля під крилами захисту», які можна використовувати у спілкуванні з дітьми дошкільного віку.

Матеріали містять цікаві відео для розвитку сенсорних здібностей, вивчення природних явищ і проведення дослідів, авторські казки, пластилінові мультфільми, поробки з паперу та природних матеріалів, музичні й фізкультурні заняття, поради психологів.

Також у матеріалах є онлайн-заняття з музики, математики, розвитку мовлення, психологічні поради, важливі нормативно-правові акти та багато корисної інформації щодо поведінки в умовах воєнного стану.

Вони стануть у пригоді вихователям та батькам при спілкуванні з дошкільнятами, які опинилися в складних обставинах внаслідок війни.

Перелік матеріалів для педагогів. Там інформація про програмне забезпечення, відео та друковані матеріали з досвіду роботи педагогів, завдання освітнього напряму, поради щодо роботи з дітьми та батьками.

Також МОН підготувало матеріали для батьків. Там є корисні поради, які допоможуть зорієнтуватися при спілкуванні з малюками, зняти напругу та стрес, відволікти дітей від складних ситуацій цікавими дослідами та експериментами, казками, поробками, а також іграми, які сприятимуть соціалізації та адаптації дитини в нових умовах.

До розробки та оновлення матеріалів долучились ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти», цифрове видавництво Експертус, журнал «Дошкільне виховання», педагогічні працівники комунальних і приватних закладів дошкільної освіти. Постійно поповнює скарбничку новими цікавими відеоматеріалами Наталія ШАПОВАЛ – консультантка Центру професійного розвитку педагогічних працівників міста Херсона. Також педагогічний колектив ЗДО № 18 «Зірниця» міста Суми надав матеріали, які містять плани онлайн-занять із музики, математики, розвитку мовлення, національно-патріотичного виховання, а також навчання через гру та діяльнісний підхід із використанням наборів LEGO.

Відділ дошкільної освіти МОН щиро вдячний усім, хто долучається до підтримки дошкілля України в нелегкий час воєнного стану.

Зацікавлених запрошують надсилати матеріали до відділу дошкільної освіти МОН на електронну пошту [email protected] із позначкою: Матеріали до рубрики «Сучасне дошкілля під крилами захисту».

Тілесно-орієнтований підхід до подолання психотравм у дітей

Джерело: офіційна сторінка МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Плануйте справи, щоб встигати

Універсального рецепту, як побудувати день, щоб і робочі, і особисті справи встигнути виконати, немає. Але ж у вас точно є знайомі керівники, які якось із ними справляються. Прочитайте цю статтю і дізналися чотири секрети, як встигати виконувати робочі та особисті завдання і залишатися в ресурсному стані.
2649

Як скласти освітню програму: від теорії до практики

Освітня програма — обов’язковий документ ЗДО. Педагогічні колективи мають право обирати для використання в роботі чинні освітні програми, перелік та особливості реалізації яких обговорює та схвалює педагогічна рада закладу дошкільної освіти.
24474

Як організувати фізкультурно-оздоровчу роботу в закладі дошкільної освіти

Фізкультурно-оздоровчу роботу в дошкільних закладах проводять, аби забезпечити рухову активність дітей та сприяти їхньому повноцінному фізичному розвитку. Розглянемо основні завдання
31243

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді