Мінкульт хоче запровадити обов’язкове вивчення медіаграмотності в школах

Теми:
У Мінкульті хочуть впровадити обов’язкові курси з медіаграмотності в закладах освіти

Вивчення медіаграмотності в закладах освітиЯк уникнути конфліктів із батьками учнів: три експресзаходи

Міністерство культури й інформаційної політики планує ввести у школах обов'язкові курси медіаграмотності. Зараз вони є десь у 10% закладів освіти.

Таку інформацію зазначив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час брифінгу.

Як він повідомив, для нього найголовніший виклик — зробити те, що зробили фіни кілька років тому, коли ввели обов'язкові курси медіаграмотності в закладах освіти.

У відомстві розраховують на те, що такі курси будуть охоплювати якомога більше верств населення. Тому що привчатися до медіаграмотності потрібно змалечку.

«Як змалечку ми навчили дітей чистити зуби, так само можна навчити, як двома кліками мишки перевірити ту чи іншу історію, перед тим як її перепощувати», — зауважив очільник Мінкульта.

Зокрема, Олександр Ткаченко акцентував, що на сайті національного проєкту з медіаграмотності МКІП «Фільтр» можна отримати будь-яку інформацію про такі курси, а також ознайомитися з розробленими підручниками для закладів освіти та вишів.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді