Оновлено план заходів щодо цивільного захисту під час освітнього процесу на 2022 рік

Теми:
Документ передбачає заходи з підготовки учнів й студентів до дій у надзвичайних ситуаціях

Оновлено план заходів щодо цивільного захисту під час освітнього процесу на 2022 рік

Як побудувати індивідуальну траєкторію професійного розвитку: кроки

Міністерством освіти і науки затверджений галузевий план основних заходів цивільного захисту на 2022 рік.

Відповідний документ передбачає проведення низки заходів, зокрема й закладами освіти, з удосконалення єдиної державної системи цивільного захисту та підготовки учнів і студентів діям у надзвичайних ситуаціях тощо.

Таким чином, регіональні департаменти освіти, заклади освіти, підприємства та установи, що належать до сфери управління МОН, мають сприяти ДСНС в організації виконання комплексу заходів, спрямованих на приведення захисних споруд цивільного захисту в готовність для використання за призначенням.

Окрім того, потрібно проінформувати учасників освітнього процесу про місця розташування захисних споруд, призначених для укриття на випадок виникнення надзвичайних ситуацій, порядок поводження в них. Інформація про фонд захисних споруд цивільного захисту має бути розміщена на сайтах усіх закладів освіти.

Зокрема, фонд захисних споруд цивільного захисту має поповнюватися шляхом обстеження та взяття на облік підземних та наземних будівель та споруд з метою встановлення можливості щодо їх використання для укриття учасників навчального процесу як споруд подвійного призначення.

У затвердженому плані вміщено й те, що керівники закладів освіти мають провести практичні тренування щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації учасників освітнього процесу, у ході яких вони мають здобути знання та вміння в здатності адекватно реагувати на виникнення надзвичайних ситуацій. Такі тренування мають бути проведені не рідше одного разу на півроку.

Керівники закладів вищої та передвищої освіти мають організувати та провести тренування з питань цивільного захисту безпосередньо на фондових об’єктах, під час яких мають бути відпрацьовані практичні заходи з евакуації учасників освітнього процесу.

У Плані передбачені заходи з контролю за додержанням та виконанням вимог законодавства з питань техногенної та пожежної безпеки, захисту населення та територій від надзвичайних ситуацій.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42295

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді