Міністерство просить школи не завищувати потребу у підручниках

Теми:
Школи надають недостовірну потребу в підручниках, зокрема, неправомірно її збільшують

Забезпечення шкільними підручниками

Освітні програми 2021/2022: що рекомендує МОНМіністерство освіти та науки України привертає увагу керівників органів управління освітою на необхідності надання достовірних даних про потребу закладу освіти в підручниках і посібниках.

Таку інформацію зазначили в офіційному листі Міносвіти щодо організації вибору школами підручників для учнів 9 класу.

У відомстві зазначають про результати аудиту Рахункової палати, яким було встановлено, що заклади освіти надають недостовірну потребу в підручниках і посібниках, зокрема, неправомірно її збільшують.

У листі також наголошують на тому, щоб керівники закладів освіти надавали достовірну інформацію та щоб кількість підручників для здобувачів освіти співпадала з кількістю учнів у відповідних класах.

Зокрема, у Міносвіти зауважили, що забезпечення підручниками, виданими за кошти державного бюджету, викладання курсів за вибором, факультативів не здійснюється.

З огляду на це Міністерство освіти та науки звертається до керівників обласних департаментів освіти з проханням посилити контроль за визначенням потреби у підручниках.

Варто зазначити, що з 10 до 17 січня 2022 року всі українські заклади освіти мають здійснити вибір для 9 класу підручників та передати результати свого вибору до органів управління освітою.

Узагальнені результати вибору мають бути передані до Інституту модернізації змісту освіти для повторного видання підручників.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Співпраця з органами громадського самоврядування в закладі освіти

Моделі співпраці з органами самоврядування: від авторитарної, коли керівник одноосібно відповідає за все, до демократичної — коли орган самоврядування отримує максимум повноважень. Обирайте свою!
537

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
49214

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді