Щодо реєстрації учнів на світовий конкурс

Теми:
Рекомендації для шкіл щодо реєстрації учнів у світовому конкурсі — Олімпіаді геніїв

Участь у конкурсі Олімпіада геніївОсвітні програми 2021/2022: що рекомендує МОН

Щороку у США проходить Олімпіада геніїв, яка збирає понад 1000 школярів зі всього світу. Їх об’єднує два переконання. Перше — що екологію планети треба рятувати. Друге — що саме вони знають, як це зробити завдяки науковим і творчим проєктам. Цьогоріч в Україні вперше відбудеться національна Олімпіада геніїв.

Таким чином, українські школярі, які найкраще виступлять у Києві, зможуть полетіти на світову Олімпіаду геніїв до США уже наступного літа.

Метою Олімпіади є сприяння досягненню цілей сталого розвитку та поширенню екологічно свідомого мислення серед учнів. Вона гуртує талановиту молодь через проєктну діяльність у таких сферах:

  • наука,
  • робототехніка,
  • креативне письмо,
  • бізнес,
  • музика,
  • мистецтво,
  • корометражне кіно.

Цього року в Україні національну Олімпіаду буде проведено вперше Малою академією наук. Передбачається, що візьмуть участь близько 1200 учасників і учасниць, які представлять до тисячі проєктів.

Фінал української Олімпіади геніїв запланований на середину березня 2022 року. Його проведуть у Києві. Захищати свої проєкти на національній олімпіаді учні можуть українською мовою, проте для міжнародного фіналу, який проходитиме у США, обов’язковим є знання англійської.

Олімпіадою передбачено для переможців шість видів винагород: гран-прі, золоті, срібні та бронзові медалі, дипломи та почесні відзнаки.

Проєкти, що здобудуть гран-прі, золоті та, у певних випадках, срібні медалі, відзначать «екоквитками» на участь у глобальному фіналі Олімпіади у США.

Для закладів освіти будуть дві спеціальні нагороди від МАН — за найбільшу кількість переможців і за найбільшу кількість зареєстрованих проєктів. Для вчителів буде окрема відзнака за найбільшу кількість нагород у вихованців.

Додатково учасники, педагоги та заклади отримають грошові, стипендіальні та інші спеціальні нагороди від партнерів.

Взяти участь у світовому конкурсі можуть учнів 8 — 11 класів, яким виповнилося 13 років. Вони зможуть зареєструватися самостійно, через афілійовані школи та громадські організації або афілійованих учителів і за рекомендацією МАН за участь у Всеукраїнських олімпіадах.

Щодо афілійованих шкіл і вчителів, то афіліація — це процес, через який заклади освіти або педагоги підтверджують, що спроможні подати наукові, дослідницькі чи мистецькі проєкти високої якості.

Для проходження афіліації потрібно:

  • заповнити афіліаційну заявку — до 25 грудня;
  • отримати рішення організаційного комітету — до 30 грудня;
  • оплатити вартість афіліації (для приватних закладів освіти) — до 15 січня;

Афілійовані заклади зможуть реєструвати свої проєкти до 30 січня. Важливо, що кожен проєкт можна подавати лише один раз і через один механізм участі. Тобто якщо якусь роботу зареєстрували від школи на локальному рівні, то педагог уже не має права подавати цю роботу на персональному рівні.

Участь у процесі афіліації надасть можливість здобуття визнання за свою роботу. У процесі відбору враховуватимуть освітні досягнення, рівень підготовки вчителів і мотиваційні листи.

  • Афілійовані школи та педагоги отримають статуси «Школи Олімпіади геніїв» або «Педагога Олімпіади геніїв».
  • Афілійовані школи та педагоги наступного року зможуть долучитися до спеціальної програми підготовки до Олімпіади. Вони отримуватимуть експертну допомогу щодо захисту проєктів і роботи з дітьми.
  • Афілійовані педагоги зрештою зможуть отримати статус «Тренера Олімпіади геніїв» і допомагати школярам готуватися до захисту проєктів.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48176

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді