Санітарно-гігієнічний стан групових приміщень

У дошкільному навчальному закладі харчування дітей чітко регламентовано. Як надати йому літніх барв і смаків? Про це та інше читайте у журналі «Медична сестра дошкільного закладу» № 07/2015

У розпалі найтепліша пора року — літо. З нею пов’язані різні асоціації: у когось із подорожами, у когось з відпусткою. Також літо тішить розмаїттям фруктів та ягід. Вдома ми готуємо з них найрізноманітніші страви. Проте у дошкільному навчальному закладі харчування дітей чітко регламентовано. Як надати йому літніх барв і смаків? Організуйте додатковий прийом їжі — зокрема другий сніданок — під час якого дітям видають соки, фрукти, ягоди. Зробити зі звичного режимного моменту цікаву подію можна, «відкривши» у навчальному закладі фреш-бар. Упевнені, діти залюбки відвідають його і з апетитом споживатимуть запропоновані напої. Як це зробити, дізнайтеся зі сторінок сьомого  номера вашого улюбленого журналу «Медична сестра дошкільного закладу».

Популярною стравою влітку є салати — основа здорового харчування. Вони смачні, різноманітні за складом, а ще — їх можна прикрашати на власний смак. Аби салати були справді корисними та безпечними для дітей, у дошкільному навчальному закладі слід чітко дотримуватися технології їх приготування. Правильна кулінарна обробка овочів і фруктів дає змогу максимально зберегти їх біологічну цінність, підвищує засвоюваність і надає салатам приємного вигляду, смаку й запаху. Головне під час приготування салатів — дотримуватися санітарно-гігієнічних норм.

На жаль, літо може асоціюватися не лише з теплою погодою, відпочинком та смачною їжею. Трапляються прикрі випадки харчових отруєнь. Влітку продукти швидко псуються через високу температуру повітря або через недотримання правил їх зберігання чи елементарних норм гігієни, як-от миття рук перед їжею або миття свіжих овочів, фруктів, ягід. Щоб убезпечити в першу чергу дітей від харчових отруєнь, розмістіть на інформаційному стенді відповідну пам’ятку для батьків.

І звісно літо асоціюється з відпусткою, але іноді вона проходить не так, як ми запланували. Як бути, якщо ви захворіли під час відпустки, вона підлягає перенесенню чи продовженню, чи перерахують вам відпускні у зв’язку з продовженням відпустки? Відповіді на ці та інші запитання надали експерти журналу.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді