Санітарно-гігієнічний стан групових приміщень

Блок під заголовком новини 1  Підпишіться на канал Messenger — Експертус Освіта! Тримаємо руку на пульсі змін без паніки та спаму

У дошкільному навчальному закладі харчування дітей чітко регламентовано. Як надати йому літніх барв і смаків? Про це та інше читайте у журналі «Медична сестра дошкільного закладу» № 07/2015

У розпалі найтепліша пора року — літо. З нею пов’язані різні асоціації: у когось із подорожами, у когось з відпусткою. Також літо тішить розмаїттям фруктів та ягід. Вдома ми готуємо з них найрізноманітніші страви. Проте у дошкільному навчальному закладі харчування дітей чітко регламентовано. Як надати йому літніх барв і смаків? Організуйте додатковий прийом їжі — зокрема другий сніданок — під час якого дітям видають соки, фрукти, ягоди. Зробити зі звичного режимного моменту цікаву подію можна, «відкривши» у навчальному закладі фреш-бар. Упевнені, діти залюбки відвідають його і з апетитом споживатимуть запропоновані напої. Як це зробити, дізнайтеся зі сторінок сьомого  номера вашого улюбленого журналу «Медична сестра дошкільного закладу».

Популярною стравою влітку є салати — основа здорового харчування. Вони смачні, різноманітні за складом, а ще — їх можна прикрашати на власний смак. Аби салати були справді корисними та безпечними для дітей, у дошкільному навчальному закладі слід чітко дотримуватися технології їх приготування. Правильна кулінарна обробка овочів і фруктів дає змогу максимально зберегти їх біологічну цінність, підвищує засвоюваність і надає салатам приємного вигляду, смаку й запаху. Головне під час приготування салатів — дотримуватися санітарно-гігієнічних норм.

На жаль, літо може асоціюватися не лише з теплою погодою, відпочинком та смачною їжею. Трапляються прикрі випадки харчових отруєнь. Влітку продукти швидко псуються через високу температуру повітря або через недотримання правил їх зберігання чи елементарних норм гігієни, як-от миття рук перед їжею або миття свіжих овочів, фруктів, ягід. Щоб убезпечити в першу чергу дітей від харчових отруєнь, розмістіть на інформаційному стенді відповідну пам’ятку для батьків.

І звісно літо асоціюється з відпусткою, але іноді вона проходить не так, як ми запланували. Як бути, якщо ви захворіли під час відпустки, вона підлягає перенесенню чи продовженню, чи перерахують вам відпускні у зв’язку з продовженням відпустки? Відповіді на ці та інші запитання надали експерти журналу.

додаток

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Критерії оцінювання навчальних досягнень учнів за вимогами НУШ

Розуміння критеріїв оцінювання – ваш ключ до ефективного навчання. У цій статті ви знайдете відповіді на питання, як оцінювати знання учнів, як це працює в різних класах і форматах навчання, та як зробити цей процес справедливим і зрозумілим для кожного. Читайте далі, щоб опанувати інструменти, які допоможуть вашим учням досягати кращих результатів!
282433

Анкетування як інструмент експертної оцінки освітнього процесу

Розглядаємо, як організовувати анкетування учасників освітнього процесу та які анкети для цього використати. Отримаєте готові анкети для самооцінювання освітньої діяльності, запропоновані Держслужбою якості освіти для інституційного аудиту
38

Синхронне й асинхронне дистанційне навчання: як поєднувати в реаліях війни

Школи та учні вже пристосувались до нового формату навчання. Досить важко вибрати формат змішаного навчання з правильною комбінацією занять, яка була б комфортною і для закладу, і для учнів. Також потрібно обрати онлайн режим роботи – він може бути синхронним чи асинхронним. Давайте разом розбиратися в чому різниця
110417

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді