Свідоцтва досягнень для 1–2 і 3–4 класів

Теми:
Міністерство освіти розробило нові методичні рекомендації щодо оцінювання школярів, у яких додало оновлені свідоцтва досягнень для 1–2 і 3–4 класів

Нові свідоцтва досягнень учнів

Позапланові перевірки шкіл: ПІДГОТУВАТИСЯМіністерство освіти і науки України в методичних рекомендаціях щодо оцінювання учнів 1–4 класів опублікувало оновлені свідоцтва досягнень для учнів початкових класів.

Відповідні документи вже затверджені офіційним наказом Міносвіти.

Таким чином, у новому свідоцтві досягнень потрібно надавати розгорнуту характеристику результатів навчання учнів та учениць, які вони здобули протягом навчального року. Окремо передбачають свідоцтва для двох циклів навчання — для 1–2 та 3–4 класів.

Свідоцтва досягнень містять такі пункти:

  • Характеристика навчальної діяльності;
  • Характеристика результатів навчання з окремих освітніх галузей;
  • Рекомендації вчителя;
  • Побажання батьків / осіб, що їх замінюють.

У першій частині свідоцтва вчитель позначатиме відомості про сформованість певних результатів навчання. У другій те ж саме, але вже деталізовано з різних дисциплін. А у частині «Рекомендації вчителя» писатиме про те, що і як варто покращити учениці чи учню.

Що стосується останньої частини, то в ній батьки записуватимуть власну думку про результати навчання їхніх дітей. Окрім того, вони можуть висловити побажання щодо подальшої співпраці зі школою.

Свідоцтво досягнень учня можуть підписувати учитель класу, батьки учня і директор школи. Оригінали документів будуть зберігати батьки учнів.

Примірні зразки свідоцтва для 1–2 та 3–4 класів можна переглянути в прикріплених документах.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48177

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді