Уряд запровадив нове правило оплати лікарняних за рахунок коштів роботодавця

Бюджетні установи з власного бюджету оплачуватимуть лікарняні працівникам

Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про затвердження Порядку оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві, за рахунок коштів роботодавця» від 26.06.2015 № 440.

Дні тимчасової непрацездатності оплачуватимуть за основним місцем роботи застрахованої особи та за місцем роботи за сумісництвом у формі матеріального забезпечення, що повністю або частково компенсує втрату заробітної плати (доходу). Установлено, що дні тимчасової непрацездатності за рахунок установи оплачують залежно від страхового стажу в розмірах, визначених частиною першою статті 24 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105-XIV.

Витрати, пов’язані з оплатою днів тимчасової непрацездатності, для бюджетних установ належать до їх видатків за відповідним кодом економічної класифікації видатків бюджету.

Постанова КМУ від 26.06.2015 № 440 набере чинності з дня офіційного опублікування (планується до опублікування в «Офіційному віснику України» № 54 від 17.07.2015).

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді