МОН провело нараду з представниками органів управління освітою

Теми:
Перспективи розвитку якісної дошкільної освіти — відбулась нарада МОН з представниками органів управління освітою

Перспективи розвитку дошкільної освіти

Вимоги до Програми розвитку закладу освіти: ТАБЛИЦЯНещодавно відбулася нарада зі спеціалістами з дошкільної освіти обласних органів управління освітою, за участі заступниці Міністра освіти і науки України Віри Рогової.

Під час наради було обговорено питання про основні аспекти розвитку якісної дошкільної освіти, з-поміж яких — наступність між дошкіллям та початковою школою, підвищення професіоналізму педагогів та харчування в дитсадках.

«Розвиток дошкільної освіти є одним з ключових пріоритетів Міністерства освіти і науки. На початку цього року було затверджено нову редакцію Базового компонента дошкільної освіти, а після цього — типову програму підвищення кваліфікації педагогів щодо його впровадження. Підготовлено 100 тренерів, по 4 з кожного регіону, які будуть імплементувати БКДО у своїх областях. Наразі Міністерство працює над підвищенням якості дошкільної освіти шляхом розроблення проєкту Закону “Про дошкільну освіту”, а також професійних стандартів вихователя та директора закладу дошкільної освіти. Окрім цього, пріоритетом залишається створення нових місць для дошкільнят, особливо у містах, де є їхня нестача. Адже кожна дитина має бути забезпечена якісною дошкільною освітою у близькості до місця проживання», — зазначила Віра Рогова.

Серед тем, які обговорювалися учасниками під час наради:

  • наступність між дошкільною та початковою освітою відповідно до державних стандартів;
  • формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти в закладах дошкільної освіти та критерії самооцінювання;
  • технопарк художньо-педагогічних ідей як форма підвищення професіоналізму педагога закладу дошкільної освіти;
  • норми Порядку організації харчування дітей в закладах дошкільної освіти;
  • інші першочергові завдання дошкільної освіти.

Окрім того, участь у нараді взяли представники Міністерства освіти і науки, Національної академії педагогічних наук, Державної служби якості освіти та Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Співпраця з органами громадського самоврядування в закладі освіти

Моделі співпраці з органами самоврядування: від авторитарної, коли керівник одноосібно відповідає за все, до демократичної — коли орган самоврядування отримує максимум повноважень. Обирайте свою!
128

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
49003

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді