Уряд розподілив кошти для підтримки дітей з інвалідністю

Теми:
Уряд врегулював перерозподіл коштів для підтримки осіб з особливими освітніми потребами

Розвиток інклюзивної освіти

Вимоги до Програми розвитку закладу освіти: ТАБЛИЦЯКабінет Міністрів України ухвалив використання коштів і розподіл субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами.

Таке рішення було затверджено під час засідання уряду України.

Як зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, що підтримка та надання якісної освіти особам з особливими освітніми потребами — важливий крок до забезпечення рівних умов для навчання всіх дітей України.

«Схвалені Урядом зміни дозволять використовувати кошти, які вже другий рік поспіль не можуть бути використані в тих регіонах, де немає потреби створювати ще нові інклюзивно-ресурсні центри», — прокоментував очільник Міносвіти.

Відповідно до постанови Кабміну, залишки коштів субвенції 2019 року, передбачені на оснащення кабінетів інклюзивно-ресурсних центрів, що не використані у 2020 році, дозволено спрямовувати у 2021 році на закупівлю обладнання для оснащення кабінетів інклюзивно-ресурсних центрів, що будуть утворені у 2021 році або вже утворені.

Окрім того, виділені кошти дозволено спрямовувати на забезпечення оплати праці фахівців за проведення корекційних занять у повному обсязі, що впливатиме на надання якісних освітніх послуг дітям з особливими освітніми потребами

Варто зазначити, що Державним бюджетом на 2021 рік передбачено обсяг такої субвенції у сумі понад 500 млн гривень. Цей обсяг субвенції розподілений між обласними бюджетами та бюджетом м. Києва.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48176

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді