ДПА з математики є необов'язковою

Здобувачі повної середньої освіти цього року звільняються від проходження атестації

Уряд скасував обов’язкове складання ДПА з математики для випускників у 2020-21 році

Якість освіти: готовий словник термінів

Під час позачергового пленарного засідання Верховна Рада прийняла рішення про затвердження законопроєкту, який передбачає звільнення здобувачів повної середньої освіти від обов'язкового проходження державної підсумкової атестації у формі ЗНО.

Відповідно до норм цього документу, здобувачі освіти, які цього року завершують здобуття повної загальної середньої освіти, звільняються від проходження державної підсумкової атестації через здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби.

Документи про загальну середню освіту: зразки

Таким чином, обов'язковість державної підсумкової атестації випускників у формі ЗНО з математики цього року скасована. Тобто випускники, які зареєстровані для участі у ДПА з математики можуть не брати участь у цьому тестуванні.

Проте за власним бажанням кожен випускник має право пройти державну підсумкову атестацію з усіх предметів, зокрема й математики.

Важливо зазначити, що у випадку, якщо абітурієнту для вступу до закладу вищої освіти необхідно надати результати ЗНО з математики, то він має пройти тестування в раніше встановлені терміни.

Раніше Міністерство освіти і науки звільнило від проходження шкільних іспитів учнів 4-х та 9- класів.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді