Нові можливості викладання для вчителів

За словами Шкарлета, вчитель отримав можливість імпровізувати та експериментувати

Нові можливості викладання для вчителів

Як сформувати бренд педагога: ДІЛИМОСЯ ДОСВІДОМ

Новозатверджені закони в сфері освіти надають вчителям свободу дій обирати навчальні матеріали, імпровізувати та експериментувати.

Таку інформацію повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет під час діалогової платформи «Освіта України 2021: стратегічні цілі в дії».

Як зазначив міністр освіти, освітнє відомство запропонувало нові типові освітні програми, водночас будь-який учитель чи авторська група може доповнювати їх або створювати свої.

«Учитель отримав свободу не лише навчати, а й свободу навчатися. І ця свобода теж передбачена реформою», — акцентував очільник МОН України.

Зокрема, Сергій Шкарлет зазначив, що для додаткової фінансової мотивації педагогів, запроваджено добровільну сертифікацію, успішне проходження якої надає вчителям 20% надбавку до посадового окладу та звільняє від атестації.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як завучу організувати соціальний простір початківця

Наставництво — це форма роботи, за якої досвідченого працівника «прикріплюють» до початківця для того, щоб останній мав змогу працювати в тандемі, професійно зростати, розвиватися. Як налагодити взаємодію — у статті
1629

Відпустки – 2024: особливості надання

З 2022 року було введено норми щодо організації трудових відносин в умовах воєнного стану. Це стосувалося і відпусток. 2024 рік вніс свої корективи. Що залишилося сталим, а що зазнало змін – розбираємося у статті
145885

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді