Фракція ЄС наполягає на НМТ з історії

У фракції Європейська солідарність наполягають на законодавчому встановленні обов'язковості тесту з історії України при вступі до закладів вищої освіти

Фракція ЄС наполягає на НМТ з історії

Таку інформацію повідомив депутат від фракції ЄС Володимир В'ятрович. 

Зокрема, він наголосив, що що відповідна правка до законопроєкту, який має розблокувати проведення НМТ в 2023 році, подана ним та 20 депутатами з різних фракцій.

«Законопроєкт дозволяє Міністерству освіти й науки в умовах війни самостійно визначити правила вступу до вишів у 2023 році, без дотримання визначених законом про вищу освіту правил мирного часу. В цілому це виправдано. Але анонсоване МОНом переведення історії України в розряд предмету за вибором і дозвіл вступати навіть на гуманітарні спеціальності без тестування з історії свідчить, шо парламент все ж має встановити міністерству певні рамки. Суть нашої поправки проста: українську мову й історію України мають складати всі», –зауважив В'ятрович.

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Який він – сучасний керівник закладу освіти?

Креативний, самодостатній, розуміє як створити комфортний освітній простір у закладі, реалізовує успішні ідеї щодо покращення якості освіти, забезпечує умови для самореалізації дітей та педагогів. Впізнаєте себе? Тоді ви ідеально підходите на посаду керівника. Та це ще не всі характеристики. Детальніше - у публікації.
28438

Як учителеві знизити рівень шуму у класі

Часто у класі учні галасують та активно виражають свої емоції. Перша реакція вчителя — зауваження, десята — крик. Дізнайтеся, чи доцільно взагалі сварити дітей за шум у класі та чому голосне спілкування може бути корисним.
2328

Освітні програми для використання в закладах дошкільної освіти у 2024/2025 навчальному році

Зміст освітнього процесу в закладі дошкільної освіти реалізовують відповідно до вимог чинних програм розвитку, виховання й навчання дітей. Вибір програм на навчальний рік обговорює та затверджує педагогічна рада закладу
54184

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді