ЄС знову попередив МОН про важливість реформ

Європейський Союз знову застерігає владу від намірів реорганізувати структуру МОН

Наказ про підготовку графіка відпусток на 2021 рік: СКАЧАТИ

У листі Представництва України при ЄС, що адресований віцепрем'єр-міністру з питань європейської та атлантичної інтеграції йдеться про застереження.

Представництво України при ЄС отримало критичний сигнал зі сторони ЄС від Support Group for Ukraine в Європейській Комісії щодо очікуваних змін штатної структури центрального апарату Міністерства освіти і науки України.

Зазначається, що, попри численні офіційні сигнали ЄС, Support Group for Ukraine стало відомо, що проект змін штатної структури було погоджено Міністерством фінансів України та буде незабаром затверджено наказом МОН.

Крім того, наголосили, що 25 жовтня Представництвом ЄС в Україні було направлено лист на ім'я т.в.о. міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, у якому підкреслено, що за минулі роки ЄС підтримав та профінансував низку проектів реформування освіти і науки в Україні, підтримав розвиток інституційної спроможності Міністерства та наразі вивчає можливості нових спільних проектів.

«Під час 6-го засідання Комітету асоціації Україна-ЄС 13 листопада ц.р. стороною ЄС було повторно висловлено своє занепокоєння і наголошено, що чинна штатна структура була створена за підтримки ЄС відповідно до стратегічних пріоритетів Міністерства освіти і науки України та в рамках реформи державного управління», - зазначають у Представництві України при ЄС.

«Вже зараз Міністерство має понад 40 % вакантних посад експертів та керівників експертних груп, про що було наголошено під час зустрічі керівництва МОН з керівником програм співробітництва Представництва ЄС в Україні С. Шльойнінгом 15 вересня. Існує реальна загроза подальшого скорочення цих фахівців. ЄС вважає, що ситуація з браком коштів на заробітну платню в міністерстві, що є формальною підставою для зміни штату, може бути вирішена Кабінетом Міністрів України без незворотних якісних змін структури міністерства. Інші 9 міністерств, що також є учасниками програми реформи державного управління, наразі не розглядають питання скорочення штату», - йдеться у листі.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді