Нові методичні рекомендації щодо навчання дітей з ООП

Міносвіти підготувало методичні рекомендації щодо навчання дітей з ООП на новий навчальний рік

Навчання для дітей з ООП

Як провести тарифікацію педагогів

Міносвіти сформувало й опублікувало Методичні рекомендації щодо організації освітнього процесу дітей з особливими освітніми потребами у 2022/2023 навчальному році.

Зокрема в них зазначається щодо продовженням строку дії висновку ІРЦ, якщо дитина з батьками перебувають на окупованих територіях України або за кордоном.

У разі першого обстеження, але коли дитина не може бути фізично присутньою, ІРЦ має організувати дослідження з використанням доступних для батьків дитини засобів та способів зв’язку.

Якщо дитина перебуває за кордоном, ІРЦ може врахувати результати оцінювання, проведеного за кордоном, з використанням визнаних міжнародних діагностичних методик.

Окрім того, освітнє відомство зазначило інформацію щодо організації дистанційного навчання дітей з ООП.

Таким чином, індивідуальна програма розвитку, яка підписується всіма членами команди, зокрема й одним із батьків (іншим законним представником) може бути відправлена їм доступними способами (на електронну пошту або в мессенджер), якщо вони не можуть прийти в школу. Після ознайомлення з ІПР батьки (інші законні представники) учня мають доступним способом повідомити про згоду з нею.

Також у Міносвіти зауважили, що діти з ООП можуть отримувати корекційно-розвиткові та психолого-педагогічні послуги (допомогу), реабілітаційні заходи дистанційно в закладах спеціальної освіти.

Зокрема, у МОН акцентували на важливості роботи асистента вчителя під час дистанційного навчання дітей з ООП та недопущенні порушення їхніх трудових прав (скорочення посад, звільнення, невиплата заробітної плати).

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42313

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді