У школах будуть поступово відмовлятися від паперових документів

МОН впродовж наступних п'яти років повністю відмовиться від паперової звітності

Система діловодства в закладах освіти

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

Міністерство освіти та науки впродовж наступних п'яти років планує повністю відмовитися від ведення паперового діловодства в закладах та установах системи освіти.

Таку інформацію зазначили в проєкті Плану відновлення освіти і науки, що презентований МОН.

Метою цієї реформи зробити дані в сфері загальної середньої освіти доступними та достовірними завдяки автоматизованим процесам та послугам.

Для реалізації цієї цілі має бути здійснений перехід закладів освіти на електронний формат ведення ділової документації.

Відповідно до цього проєкту, передбачено запровадити цифровізацію шкільних документів і класних журналів, підключити зовнішні інформаційні системи до модулів е-документообігу та е-звітності АІКОМ.

Зокрема, заплановано впровадження електронних учнівських квитків та електронних документів про освіту з відомостями про документи про освіту учня на порталі Дія.

До кінця 2023 року планується запровадити електронну взаємодію АІКОМ з іншими державними ресурсами.

Окрім того, до кінця 2023 року облік дітей та здобувачів освіти має здійснюватися в централізованій системі.

Електронне діловодство в 100% закладів освіти планується запровадити не пізніше кінця 2025 року.

Електронні документи про освіту та послуги для учасників освітнього процесу стануть доступними на порталі Дія у 2025 році.

Уся статистична та інші шкільні звітності формуватимуться автоматично з рівня індивідуальних даних та подаватимуться в електронному вигляді на початку 2026 року.

Варто зазначити, що припинення ведення паперового діловодства в закладах та установах системи освіти заплановане на 2027 рік.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді