Щодо організації харчування та медичного обслуговування дітей у ЗДО

ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти» звернулася до МОН щодо питань упровадження системи НАССР та ліцензування медичник послуг

Зокрема, в Асоціації зауважують, що у керівників ЗДО немає чітких рекомендацій з оформлення та прийняття правильних рішень з питання НАССР.

Обов’язки членів робочої групи НАССР

Тому, вважають доцільним переглянути спільні нормативні документи МОН та МОЗ з питань організації харчування дітей у ЗДО.

Крім того, в Асоціації просять підготувати роз’яснення, які саме медичні послуги у ЗДО потрібно ліцензувати та за які кошти. Оскільки, відповідно до постанови Кабміну від 02.03.2016 №285, дія ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики поширюється на всіх юридичних осіб.

«Вважаємо, що ця норма не поширюється на заклади дошкільної освіти усіх типів. У багатьох з них є медичний кабінет, однак ніяких медичних послуг там не надають» - зазначили в Асоціації.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Плануйте справи, щоб встигати

Універсального рецепту, як побудувати день, щоб і робочі, і особисті справи встигнути виконати, немає. Але ж у вас точно є знайомі керівники, які якось із ними справляються. Прочитайте цю статтю і дізналися чотири секрети, як встигати виконувати робочі та особисті завдання і залишатися в ресурсному стані.
2649

Як скласти освітню програму: від теорії до практики

Освітня програма — обов’язковий документ ЗДО. Педагогічні колективи мають право обирати для використання в роботі чинні освітні програми, перелік та особливості реалізації яких обговорює та схвалює педагогічна рада закладу дошкільної освіти.
24474

Як організувати фізкультурно-оздоровчу роботу в закладі дошкільної освіти

Фізкультурно-оздоровчу роботу в дошкільних закладах проводять, аби забезпечити рухову активність дітей та сприяти їхньому повноцінному фізичному розвитку. Розглянемо основні завдання
31243

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді