Щодо організації харчування та медичного обслуговування дітей у ЗДО

ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти» звернулася до МОН щодо питань упровадження системи НАССР та ліцензування медичник послуг

Зокрема, в Асоціації зауважують, що у керівників ЗДО немає чітких рекомендацій з оформлення та прийняття правильних рішень з питання НАССР.

Обов’язки членів робочої групи НАССР

Тому, вважають доцільним переглянути спільні нормативні документи МОН та МОЗ з питань організації харчування дітей у ЗДО.

Крім того, в Асоціації просять підготувати роз’яснення, які саме медичні послуги у ЗДО потрібно ліцензувати та за які кошти. Оскільки, відповідно до постанови Кабміну від 02.03.2016 №285, дія ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики поширюється на всіх юридичних осіб.

«Вважаємо, що ця норма не поширюється на заклади дошкільної освіти усіх типів. У багатьох з них є медичний кабінет, однак ніяких медичних послуг там не надають» - зазначили в Асоціації.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Накази на вересень у закладі дошкільної освіти

У перший місяць після літнього оздоровчого періоду директор закладу дошкільної освіти видає накази, щоб забезпечити організований початок навчального року. Які це накази?
68138

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді