Звернення до Президента щодо надбавки за престижність педагогічної праці

Президент розгляне петицію «Про надбавку за престижність педагогічної праці», якщо вона набере 25 тисяч підписів до 1 грудня 2015 року.

Верховною Радою схвалено зміни до Закону України «Про звернення громадян», якими запроваджено новий інструмент звернення до органів влади, як електронна петиція.

Зараз на сайті офіційного інтернет-представництва Президента України оприлюднено петицію «Про надбавку за престижність педагогічної праці».

У тексті якої зазначено, Тернопільська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України звертається з приводу необхідності збереження надбавки за престижність педагогічної праці у фіксованому розмірі — 20%, як це було гарантовано постановою Кабінету Міністрів України «Про встановлення надбавки педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування» від 23.03.2011 № 373.

Як відомо, постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 23 березня 2011 року №373» від 25.03.2014 № 88  погіршила умови оплати праці педагогів, оскільки гнучкий розмір до 20% в умовах неоднакового фінансового забезпечення місцевих бюджетів призвів до значного скорочення розміру надбавки.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді