Організація роботи бібліотеки навчального закладу

Створити необхідні умови для якісної та ефективної діяльності шкільної бібліотеки, здійснювати загальне керівництво цією діяльністю, контролювати її, прийняти на роботу працівників бібліотеки… Це неповний список завдань, що має розв’язати керівник, аби налагодити роботу бібліотеки в навчальному закладі. Вам на допомогу — вересневий номер журналу «Практика управління закладом освіти»

Якщо ви хочете, щоб молодь тягнулася до знань, турбуйтеся про головні, найважливіші джерела духовної культури — бібліотеки. Саме ці слова видатного педагога Василя Сухомлинського надихнули на створення вересневого номера журналу «Практика управління закладом освіти», темою якого є організація роботи бібліотеки.

Ознайомтеся з покроковим алгоритмом організації роботи бібліотеки навчального закладу, пам’ятками, прикладами оформлення відповідних документів, витягами з нормативних документів.

А як щодо оплати праці працівників бібліотеки, які віднесені до працівників сфери культури? Докладну відповідь і на це запитання розміщено на сторінках вашого професійного видання.

У цьому номері висвітлено аспекти процедури повідомлення Державної фіскальної служби про прийняття працівника на роботу. З роз’яснення ви дізнаєтеся, чи повідомляти ДФС у разі переведення працівника на іншу посаду; коли робота за сумісництвом стає основною, і навпаки; запровадження суміщення професій (посад).

Також ви дізнаєтеся про те, чим можуть бути корисними у роботі керівника додатки Google та як ними користуватися; як унести зміни у статут навчального закладу, як уникнути помилок під час нарахування індексації тощо.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді