Презентували здобутки дошкілля Миколаєва

У Миколаєві 6-7 вересня відбулася виставка-презентація досягнень дошкільних навчальних закладів «Дошкілля Миколаєва» у 2015/2016 навчальному році. Захід провели на базі Будинку вчителя спеціалісти Миколаївського науково-методичного центру в межах серпневої виставки педагогічної творчості «Освіта Миколаєва»

Керівники та вихователі-методисти демонстрували здобутки у сферах управлінської діяльності, організації різноманітних методичних заходів, планування освітнього процесу тощо.

У перший день виставки працював педагогічний мультиплекс, в якому педагоги мали можливість переглянути відеофільми, створені у дошкільних навчальних закладів міста за останні три роки.

Зокрема, транслювали методичний відеофільм «Допоможи мені зробити це самому» ДНЗ № 17, який брав участь у Всеукраїнському онлайн-фестивалі Монтессорі-закладів «7 хвилин гуманістичної педагогіки Монтессорі».

У другий день роботи виставки відбулася секційна нарада для завідувачів та вихователів-методистів міста. Її провели у формі зустрічі друзів по професії, згадуючи яскраві події навчального року.

Традиційно організовано конкурс на найліпший навчально-дидактичний посібник, гру. Переможців обирали відвідувачі виставки більшістю голосів.

Основні напрями та досягнення діяльності дошкільних закладів міста візуалізовано на банерах:

  • «За нас ніхто планету не врятує» (досвід реалізації проекту «Освіта для сталого розвитку» у дошкільних закладах міста)
  • «Корекційно-розвивальна освіта Миколаєва» (напрями роботи спеціалістів міста з дітьми, які потребують корекційно-розвивального супроводження)
  • «Технологія саморозвитку» (особливості роботи ДНЗ № 17 щодо впровадження в освітній процес методики М. Монтессорі)
  • «Казкові лабіринти гри: ігрова технологія інтелектуально-творчого розвитку дітей дошкільного віку В. Воскобовича» (досвід педагогічного колективу ДНЗ № 133).

Фотоекспозиція, яка яскраво підтверджує багатогранність життя дітей у дошкільних закладах, є невід’ємною складовою кожної виставки-презентації. Цьогорічна фотоекспозиція присвячена темам «Педагог у житті дошкільнят» і «Методична майстерня».

Увагу відвідувачів привернули також відеоролики і мультимедійні відеопрезентації, в яких демонстрували результати:

  • щодо експериментальної роботи ДНЗ № 7
  • Студія методичного супроводу вихователів-методистів у ДНЗ № 84
  • Школа молодого вихователя у ДНЗ № 103.

На виставці були представлені всеукраїнські фахові видання, зокрема «Вихователь-методист дошкільного закладу», «Практика управління дошкільним закладом», «Методична скарбничка вихователя», «Музичний керівник». На шпальтах цих видань публікують свої роботи педагоги й методисти НМЦ.

Докладніше про досягнення дошкілля міста Миколаїв можна дізнатися у збірці-звіті за 2015/2016 навчальний рік «Наш вибір — відкрита професійна діяльність, спрямована на якісний розвиток дошкільної освіти» на сайті «Дошкільна освіта Миколаєва».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Щорічний звіт директора школи

Звітування можна провести в актовому залі, а можні і онлайн. Дізнайтеся, що врахувати для виступу онлайн, як його побудувати і що допоможе зробити його вдалим. Про що звітує директор і за якою структурою — у статті
46378

Правила літніх прогулянок

Улітку дітям хочеться більше часу проводити на свіжому повітрі. Там можна вдосталь побігати, покопирсатися в піску та пограти з однолітками. Щоб у дітей залишалися лише позитивні враження від таких прогулянок, вихователям слід залишатися уважними та дотримуватися правил
6202

Прохолодна робота дошкільного закладу в літню спеку

Синоптики прогнозують спекотне й посушливе літо. Найвищою температура повітря буває в липні та на початку серпня. Як організувати провітрювання приміщень, аби запобігти негативному впливу спеки на дитячий організм
8744

Завершуємо навчальний семестр у школі

На закінчення навчального семестру в закладах загальної середньої освіти педагоги підбивають підсумки роботи, звітують. Нині звіт учителя за семестр — це здебільшого вчасне виставлення оцінок за семестр, коректно заповнені класний журнал і табелі навчальних досягнень учнів
207052

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді