Презентували здобутки дошкілля Миколаєва

У Миколаєві 6-7 вересня відбулася виставка-презентація досягнень дошкільних навчальних закладів «Дошкілля Миколаєва» у 2015/2016 навчальному році. Захід провели на базі Будинку вчителя спеціалісти Миколаївського науково-методичного центру в межах серпневої виставки педагогічної творчості «Освіта Миколаєва»

Керівники та вихователі-методисти демонстрували здобутки у сферах управлінської діяльності, організації різноманітних методичних заходів, планування освітнього процесу тощо.

У перший день виставки працював педагогічний мультиплекс, в якому педагоги мали можливість переглянути відеофільми, створені у дошкільних навчальних закладів міста за останні три роки.

Зокрема, транслювали методичний відеофільм «Допоможи мені зробити це самому» ДНЗ № 17, який брав участь у Всеукраїнському онлайн-фестивалі Монтессорі-закладів «7 хвилин гуманістичної педагогіки Монтессорі».

У другий день роботи виставки відбулася секційна нарада для завідувачів та вихователів-методистів міста. Її провели у формі зустрічі друзів по професії, згадуючи яскраві події навчального року.

Традиційно організовано конкурс на найліпший навчально-дидактичний посібник, гру. Переможців обирали відвідувачі виставки більшістю голосів.

Основні напрями та досягнення діяльності дошкільних закладів міста візуалізовано на банерах:

  • «За нас ніхто планету не врятує» (досвід реалізації проекту «Освіта для сталого розвитку» у дошкільних закладах міста)
  • «Корекційно-розвивальна освіта Миколаєва» (напрями роботи спеціалістів міста з дітьми, які потребують корекційно-розвивального супроводження)
  • «Технологія саморозвитку» (особливості роботи ДНЗ № 17 щодо впровадження в освітній процес методики М. Монтессорі)
  • «Казкові лабіринти гри: ігрова технологія інтелектуально-творчого розвитку дітей дошкільного віку В. Воскобовича» (досвід педагогічного колективу ДНЗ № 133).

Фотоекспозиція, яка яскраво підтверджує багатогранність життя дітей у дошкільних закладах, є невід’ємною складовою кожної виставки-презентації. Цьогорічна фотоекспозиція присвячена темам «Педагог у житті дошкільнят» і «Методична майстерня».

Увагу відвідувачів привернули також відеоролики і мультимедійні відеопрезентації, в яких демонстрували результати:

  • щодо експериментальної роботи ДНЗ № 7
  • Студія методичного супроводу вихователів-методистів у ДНЗ № 84
  • Школа молодого вихователя у ДНЗ № 103.

На виставці були представлені всеукраїнські фахові видання, зокрема «Вихователь-методист дошкільного закладу», «Практика управління дошкільним закладом», «Методична скарбничка вихователя», «Музичний керівник». На шпальтах цих видань публікують свої роботи педагоги й методисти НМЦ.

Докладніше про досягнення дошкілля міста Миколаїв можна дізнатися у збірці-звіті за 2015/2016 навчальний рік «Наш вибір — відкрита професійна діяльність, спрямована на якісний розвиток дошкільної освіти» на сайті «Дошкільна освіта Миколаєва».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді