У навчальних закладах провадитимуть виховну роботу на запобігання торгівлі дітьми

У загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладах упровадять програму виховної роботи з питань протидії торгівлі дітьми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція»

Програма виховної роботи з питань протидії торгівлі дітьми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» розроблена на виконання Державної соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2020 року, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 24.02.2016 № 111.

Як повідомляє МОН, виховна робота з питань протидії торгівлі дітьми сприятиме розвитку навичок відповідальної та безпечної поведінки, умінню приймати рішення у різноманітних складних життєвих ситуаціях. Очікують, що завдяки якісній реалізації програми зросте рівень поінформованості серед школярів та їхніх батьків щодо проблеми торгівлі людьми.

Програма розрахована для провадження виховної роботи серед учнів 7-11-х класів. Для її втілення розроблено відповідні посібники

Розробники програми вважають, що фінансова обізнаність і налаштованість на побудову успішної кар’єри, самореалізацію є запобіжниками торгівлі людьми. Саме тому до програми увійшли окремі курси «Професія. Кар’єра. Успіх» та «Творимо майбутнє відповідально й ощадливо».

Окрім того, програма містить ігрові матеріали, за допомогою яких учитель моделюватиме різні життєві ситуації.

Щоб сприяти якіснішому впровадженню програми, у закладах післядипломної педагогічної освіти викладатимуть відповідний спецкурс для вчителів.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Адаптація учнів 1 класу до навчання

Учорашні дошкільники нетерпляче чекають першого вересня, мають позитивне налаштування на навчання. Бути щасливим володарем портфеля, підіймати руку на уроці, отримувати відмітки — все це як чудова гра. Та згодом може виявитися, що грати не так уже й цікаво.
38870

Коли весняні канікули в школі — працює план

Кожен заклад освіти самостійно планує графік канікул. У декого вони розпочнуться в березні і будуть короткотривалими. Більшістю організаційних питань до весняних канікул у загальноосвітньому навчальному закладі опікується заступник директора
22356

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді