МОН відзвітувало про роботу за 100 днів

Лілія Гриневич виступила 22 липня у Будинку Уряду зі звітом про сто днів своєї роботи на посаді Міністра освіти і науки (15 квітня – 23 липня).

Із запланованих 23-х пунктів ключових завдань лишилося три, які в процесі виконання. Завдання були поділені на антикризові та основні. Зокрема, з-поміж антикризових — подолали проблему з виготовленням документів про освіту та закупівлею підручників для шкіл.

Задля поліпшення якості освіти у сільській місцевості до нового навчального року передбачають відкрити 139 опорних шкіл. Хоча ця цифра не є остаточною, оскільки рішення про відкриття опорних шкіл приймають органи влади на місцях.

Анонсовано, що з 2018/2019 навчального року діти з перших класів цілком навчатимуться відповідно до Концепції Нової української школи. Концепцію представлять на Колегії МОН 4 серпня, а у вересні — висунуть для громадського обговорення. Концепція відображає суть проекту нового Закону України «Про освіту», поданого до Верховної Ради України.

Серед перших кроків Нової української школи — розвантаження програм початкової школи, результати якого також представлять на Колегії МОН. Передбачають, що вже з нового навчального року у початковій школі навчатимуться за оновленими програмами.

Усі освітні зміни і надалі мають намір запроваджувати в публічному форматі. Зокрема, найближчим часом представлять Методичні рекомендації щодо навчально-виховного процесу.

Серед перелічених здобутків також — Санітарний регламент для дошкільних навчальних закладів, що набрав чинності 24 травня. Наразі законопроектом оформили зміни до Закону України «Про дошкільну освіту».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді