Педагогів-дошкільників запрошують на презентацію нової програми «Дошкільнятам — освіту для сталого розвитку»

27 травня о 10:00 відбудеться презентація нової програми для дошкільних закладів «Дошкільнятам — освіту для сталого розвитку». До участі запрошують працівників галузі дошкільної освіти.

Програму представлятимуть її авторки-розробниці: член-кореспондент НАПН України, доктор пед. наук Олена ПОМЕТУН і доктор пед. наук, завідуюча кафедрою дошкільної освіти Педагогічного інституту Київського університету ім. Б. Грінченко Наталія ГАВРИШ.

Мета програми, що буде презентована, — сприяти формуванню у дошкільників трирічного віку мотивації до дій і моделей поведінки, орієнтованих на сталий стиль життя. Зокрема, розвиток і формування у дітей навичок ресурсозбереження, ефективного спілкування та гармонійних стосунків з оточуючими.

Програму розраховано на дітей 4-го року життя. Вона є частиною цілісного курсу з освіти для сталого розвитку, що включає програму для дітей 6-го року життя, яка була презентована у минулому році й за якою вже працюють понад 450 дитячих садочків у різних областях України.

На презентації учасники:

  • ознайомляться із структурою, змістом і методикою реалізації нової освітньої програми
  • отримають практичні поради й рекомендації з її втілення у діяльність дошкільних закладів
  • поспілкуються з колегами, які вже впроваджували програму (відгуки батьків, зміни у поведінці дітей та у спілкуванні між собою)

Під час заходу також буде представлено посібник для педагогів з ґрунтовним описом моделей роботи з дітьми в межах програми, методичними рекомендаціями й комплектом дидактичних матеріалів.

Організатори: громадська організація «Вчителі За Демократію і партнерство» за підсумками міжнародного проекту «Освіта для сталого розвитку в дії», за сприяння Інституту педагогіки НАПН України.

Захід відбудеться за адресою: м. Київ, Інститут педагогіки НАПН України, вул. Січових Стрільців (колишня вул. Артема), 52-Д, ауд. 410 (актова зала).

Контактна особа: Ігор Сущенко, 0 44 228 86 77 або 0 63 732 20 90.

Більше інформації за посиланням https://www.facebook.com/events/811433585624338/

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47531

Рухливі ігри в дитячому садку

Рухливі ігри розвивають фізичну активність, увагу, дрібну моторику, спритність, швидкість реакцій і просто дарують радість дітям. Скористайтеся нашою добіркою ігор, аби потішити дошкільників
72923

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді