Діти матимуть змогу звертатися до комітету ООН щодо порушення їхніх прав

Депутати ухвалили Закон України «Про ратифікацію Факультативного протоколу до Конвенції про права дитини щодо процедури повідомлень». Факультативний протокол підтверджує і визначає статус дитини як суб’єкта права

Депутати ухвалили Закон України «Про ратифікацію Факультативного протоколу до Конвенції про права дитини щодо процедури повідомлень».

Факультативний протокол до Конвенції про права дитини було прийнято резолюцією Генеральної асамблеї ООН 19 грудня 2011 року.

За словами Міністра соціальної політики України Павла РОЗЕНКА, це один з основоположних документів, які захищають і посилюють права дитини. Він забезпечує можливість дітям або їхнім представникам подавати до Комітету ООН з прав дитини індивідуальні повідомлення щодо порушення державою-учасницею будь-якого із прав, передбаченого Конвенцією про права дитини і факультативними протоколами до неї.

Факультативний протокол підтверджує і визначає статус дитини як суб’єкта права.

Факультативний протокол планують схвалити з певним уточненням щодо неконтрольованої українською владою території України, де українська влада не може гарантувати виконання цього протоколу.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді