Відбувся Всеукраїнський форум «Охорона праці у навчальному закладі»

Як уникнути в адміністративно-господарській діяльності порушень з питань охорони праці? Ці та інші питання обговорювали на дводенному форумі керівних працівників дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів у Львові

Всеукраїнський форум «Охорона праці у навчальному закладі» пройшов 29-30 жовтня у Львові в Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини. Ініціювало і провело безоплатний форум Цифрове видавництво Експертус за підтримки Департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації. Метою цього інформаційно-просвітницького проекту було донести до освітян повну та всебічну інформацію про уникнення в адміністративно-господарській діяльності порушень з питань охорони праці.

Форум проходив два дні: 29 жовтня у ньому взяли участь працівники загальноосвітніх навчальних закладів, а 30 жовтня — дошкільних. Усього форум відвідало біля 600 освітян із Львівщини та інших регіонів України.

Із вітальним словом до учасників форуму звернулися Світлана Книшик, начальник управління загальної, середньої, дошкільної, позашкільної освіти та соціального захисту департаменту освіти і науки Львівської ОДА, Сергій Лячин, фахівець ІІ категорії ресурсного центру матеріальних фондів цього департаменту, та Лариса Ільченко, керівник напряму «Експертус Освіта» Цифрового видавництва Експертус.

Форум пройшов у цікавій інтерактивній формі, кожен його учасник мав змогу отримати відповідь на своє запитання. Лектори — Наталія Дуброва, завідувач сектору безпеки життєдіяльності Інституту модернізації змісту освіти МОН України, та Ніна Омельяненко, шеф-редактор журналів «Практика управління закладом освіти», «Практика управління дошкільним закладом», голова правління ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти» — надали покроковий алгоритм організації роботи з охорони праці у навчальному закладі та на прикладі конкретних ситуацій розповіли, як діяти у разі нещасних випадків з учасниками освітнього процесу. Усі пояснення лекторів супроводжувалися посиланнями на нормативні документи, прикладами оформлення локальних документів, які демонструвала з допомогою консультаційних систем «Експертус Школа» та «Експертус Дошкільний заклад» головний редактор управлінських видань Експертус Освіта Вікторія Третяк. Форум пройшов цікаво і динамічно.

Учасники форуму наголосили, що нині освітянам не вистачає заходів, які проводилися б на високому професійному рівні. Форумчани висловили велику вдячність організатору заходу — Цифровому видавництву Експертус, яке не лише видає якісні фахові видання для різних категорій працівників освіти, а й постійно сприяє підвищенню кваліфікації працівників сфери освіти, задоволенню їхніх інформаційних потреб, надаючи актуальну інформацію під час безоплатних семінарів, вебінарів тощо.

Наприкінці форуму від імені всіх його учасників організаторам подякували Любов Зеленко, головний спеціаліст відділу дошкільної і загальної освіти департаменту освіти і науки Львівської ОДА, та Галина Сидорова, завідувач львівського ДНЗ № 176 «Пізнайко».

Із відгуків учасників форуму:

Давно не чула таких конкретних, цікавих і повчальних виступів. Було дуже приємно перебувати на цьому форумі і познайомитися з прекрасними фахівцями.

Дякую за дуже змістовні, точні, конкретні, лаконічні відповіді!
Молодці! Не ллється водичка . Лекції цікаві і потрібні.

Мої враження від форуму перевершили мої сподівання!
Сьогоднішній форум для мене був надзвичайно корисний, інформаційний. У моїй голові багато інформації «розклалось по поличках».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді