10 київських школярів вибороли перемогу у конкурсі з програмування

Конкурс з програмування «Навчайся граючи» є вдалим поєднанням застосування інформаційних технологій для вирішення проблем охорони навколишнього середовища та підвищення ефективності навчання за допомогою гри.

Імена десятьох переможців конкурсу з програмування «Kodu – навчайся граючи», який проводився серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів Києва, оголосили у приміщенні компанії «Майкрософт Україна».

У заході взяли участь кореспонденти журналу «Заступник директора школи», які дізналися, що протягом трьох місяців (січень-березень 2012 року) учні 3-10 класів створювали ігри та інтерактивні навчальні проекти, використовуючи спеціально розроблену для цього мову програмування Kodu.

Згідно з інформацією, цьогоріч конкурс з програмування «Kodu ― навчайся граючи» проведено вперше. Для участі у Конкурсі було зареєстровано 45 робіт у трьох номінаціях («Виховний проект», «Освітній проект», «Безпека в Інтернеті»). До складу журі, яке оцінювало розробки школярів, увійшли Олександр Поляков ― директор видавництва BHV, Євген Родін – директор компанії NewGround та Артур Кочарян ― координатор програми «Онляндія ― безпека дітей в Інтернеті» компанії «Майкрософт Україна».

Перший заступник начальника Головного управління освіти і науки Київської міської державної адміністрації Вікторія Челомбітько привітала учасників та переможців конкурсу. «Юне покоління має власне бачення вирішення проблем сучасності, у тому числі й екологічних. Це перший серйозний досвід презентації своєї роботи, створеної за допомогою своїх вчителів. Те, про що ви мрієте сьогодні та втілюєте у життя, може стати завтра для всіх нас великим відкриттям. Відкривайте світ і себе! А дорослі вам у тому допоможуть».

Заступник директора Інституту інноваційних технологій та змісту освіти МОНмолодьспорту Тамара Пушкарьова, яка взяла участь у заході, зазначила, що Конкурс з програмування «Навчайся граючи» є вдалим поєднанням застосування інформаційних технологій для вирішення проблем охорони навколишнього середовища та підвищення ефективності навчання за допомогою гри.

За словами члена журі, директора компанії NewGround Євгена Родіна, вік учасників не вливав на оцінку. Натомість головними критеріями оцінки робіт були продуманий і завершений ігровий сценарій, зрозумілість гри, кількість героїв та рівнів складності, логіка нарахування балів та проходження гри. Окрім того, важливим завданням стало втілення освітньої та соціальної ідеї у кожному проекті. «Дуже сподіваюся, що переможці та конкурсанти плідно попрацюють, щоб вдосконалити свої ігри, які можуть стати справжніми «хітами» мобільної та комп'ютерної ігрової індустрії», ― наголосив Євген Родін.

Серед проектів, які відзначило журі, — ігри, що закликають дітей бути уважними до свого здоров’я, навколишнього середовища та вчитися протидіяти різноманітним загрозам, які можливі у мережі інтернет.

Перший міський конкурс програмування «Навчайся граючи» проходив з ініціативи та за підтримки компанії «Майкрософт Україна», Інституту інноваційних технологій та змісту освіти МОНмолодьспорту та Головного управління освіти і науки Київської міської державної адміністрації. 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді