Чому оптимісти успішні у житті?

Як тільки ми починаємо думати про щось хороше, що має статися, наші думки на рівні підсвідомості і поведінка допомагають у реалізації мрії. Ефект самонавіювання здатен змінювати людську поведінку і давати позитивні результати.

Вчені впевненні, що люди з позитивним настроєм можуть загіпнотизувати самих себе на подолання труднощів.

Психологи запевнили, що, чим частіше людина мислить позитивно, тим більше хорошого відбувається в його житті. Просте очікування чогось хорошого може активувати певну зону мозку, яка допоможе подолати труднощі та втілити задумане. Саме позитивні думки слугують таким собі гіпнозом, під впливом якого людина досягає поставлених цілей.

«Як тільки ми починаємо думати про щось хороше, що має статися, наші думки на рівні підсвідомості і поведінка допомагають у реалізації мрії», ― зазначили психологи з новозеландського Університету Вікторії. При цьому вони визнали, що позитивні думки не допоможуть «творити чудеса». Але все-таки ефект від цього самонавіювання куди більш потужніший, аніж може видатися на перший погляд. «Він (ефект самонавіювання ― ред.) здатний змінювати людську поведінку і приводити до позитивних результатів», ― наголосили учені.

Тож, якщо хтось сором'язливий запевнив себе, що після келиха вина на вечірці він зможе стати товариським і популярним, то він дійсно буде почувати себе розкутішим після вживання спиртного. Можливо, ця людина подумає, що це вино допомогло. Однак воно не має до цього ніякого відношення. Насправді просто ефективно матеріалізувалися уявлення про те, як вино повинно вплинути на поведінку. Таким чином спрацював той самий гіпноз. Те ж саме простежується в інших життєвих ситуаціях, запевнили психологи.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді